Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçı sonrasında Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'na "Hesap vermeyenler hesap soramazlar" diyerek şike tapelerini hatırlattı.

Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, olaylı geçen Fenerbahçe derbisinin ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası maçında Fenerbahçeli futbolcu Kjaer ile yaşadığı gerginlikle ilgili olarak, "Kjaer, Türkçe mi biliyor. Ne anladı da geldi? Sana mı soracağım, sana ne oluyor!" dedi. Tecrübeli teknik adam ayrıca, İlhan Ekşioğlu'nun tweet'ine de "Tapeleri konuşalım" diyerek 3 Temmuz göndermesi yaptı.


İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

"Güzel futbol oynamaya çalıştık. İlk 10-15 dakikada büyün provokasyona rağmen, oyunu toparladık. Çıkarken bir top kaybından yediğimiz gol rakibe avantaj sağladı. 

Zor maçı 1-0 geriye düşüp 10 kişi kalınca kaybettik. Maçta tahrik edici olaylar var buna da alıştık ama aslında böyle olmamalı. 10 kişi kalınca Fenerbahçe iyi oynadı ve kazandı.

Oyuncularımla gurur duyuyordum. Bugün de gurur duydum. Ama bazı hataları var. Sadece futbol oynamak yetmiyor. Tahrik olmamaları gerekirdi. Lens'in attığı golde golü iptal edip, oyuna devam ettiği zaman kart göstermedi. Hakem skora göre oyun yönetmeye çalıştı. Hakem yanlış da yapsa biz kendi oyunumuzla başarılı olacağız. Rakibin bu tip provokasyonlarına hangi maçta olursak olalım izin vermemek gerekir. 

Benim Kjaer ile bir işim yok. O nereden çıktı, anlamadım ki! Benim üzerime niye geldi onu anlamadım. Bizim oyuncular da olmak kaydıyla söyleniyorum. Ben oyuncularıma, Van Persie'nin bu provokasyonuna neden izin veriyorsunuz diyordum. Kjaer Türkçe mi biliyor. Ne anladı da geldi? Sana mı soracağım, sana ne oluyor! Tebrik ediyorum, Türkiye'yi iyi tanımışlar."


ÖNCE TAPELERİ KONUŞALIM 

Şenol Güneş, Fenerbahçe As Başkanı İlhan Ekşioğlu'nun, Şenol Güneş'in Kjaer'in yüzünü tuttuğu anın fotoğrafını paylaşması ve attığı "Bunun hesabını soracağız" tweet'ininin sorulmasını ise şike tapelerini yüzlerine vurarak şöyle yanıtladı: 

"O şahıs (İlhan Ekşioğlu) resmimi koyarak ne yapmaya çalıştı bilmiyorum. Beni tanıyorsunuz. Hesabı vermeyenler, hesap soramazlar. Onun tapelerde neleri var onları konuşmak lazım." 



Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu


Güneş maçla ilgili olarak şöyle devam etti: “Hücumda etkili hamle yapacak oyuncumuz yoktu. Farklı değişiklikler yapabilirdik. Mitrovic iyiydi. Çok iyi bir oyuncu ancak takıma adaptasyon süreci var. Bugünkü maç ölçü değil. Ben bugün bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Bizi saha dışına çekmesinler. Bunu düşünerek Karabük maçına hazırlanacağız. Fenerbahçe ile oynanan lig maçında biz kontrollü oynadık, bu maçta da Fenerbahçe kontrollü oynadı. 11’e 10 iken Fenerbahçe daha üstündü. Biz yine oynamaya çalıştık. Fenerbahçe’nin genel oyun anlayışı savunma üzerineydi. Gol pozisyonunda, Cenk ve Oğuzhan’a yapılan bir hareket vardı, buna da bakmak gerekir. 10 kişi kalmamıza rağmen oyunda kontrollü oynadık.”

"Polis, soyunma odasına gitmemizi engelledi"

Karşılaşma sonrasında oyuncuların tekrar sahaya çıkıp tribünleri selamlamasının, futbolcuların kendi reaksiyonu olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, “Maçtan sonra soyunma odasına giderken polisler bizi engellediler. Tribünler de futbolcuları çağırmıştı, oyuncular kendi istekleriyle sahaya geri döndüler. Biz saha içerisinde kalacağız ve futbol dışı sertlik istemiyoruz. Fenerbahçe ile lig maçımız da var. Bizim kimseyle hesabımız yok, onlar Türkiye’nin önemli bir camiası. Futbol hayatı devam ediyor. Geriye bakarak yaşanmıyor. Başkanın aleyhine konuşmayın. Sahaya çıkan her takım futbol oynamaya çalışmalı, siz de bunu yazmaya çalışmalısınız. Şeytanlık yapmayalım. Yönetime de, sokaktaki insana da açık konuşuyorum. Türk futbolunun gelişmesi için uğraşıyoruz. Ben antrenman maçında da futbol oynatmaya çalışıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.




Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu
Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu
Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu
Şenol Güneş Fenerbahçeye şike tapelerini sordu





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler