Şener: TS'nin tek rakibi kendisi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ligde bulundukları konumun iyi olduğunu belirterek, "Şampiyon olamazsak ağlamayız, serzenişte bulunmayız. Çok sayıda oyuncu aldık. Bu kadar transferden sonra bulunduğumuz nokta başarılıdır" dedi. Atatürk Kültür Merk

Şener: TS'nin tek rakibi kendisi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ligde bulundukları konumun iyi olduğunu belirterek, "Şampiyon olamazsak ağlamayız, serzenişte bulunmayız. Çok sayıda oyuncu aldık. Bu kadar transferden sonra bulunduğumuz nokta başarılıdır" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-3' kapsamında, 'Trabzonspor Paneli' düzenlendi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da izlediği ve Levent Özçelik'in yönettiği panele Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve TSYD Trabzon Şubesi Başkanı İhsan Öksüz katıldı.

Panelde konuşma yapan Sadri Şener, yeni kurulan bir kadroyla bulundukları yerin büyük bir başarı olduğunu belirtirken, kulübe yıllık 110 milyon TL gelir sağladıklarını söyledi.

Gelirler konusunda büyük ilerme sağladıklarını ifade eden Şener, "Kombine ve sporsorluk gelirlerimiz çok arttı. Galatasaray, 11-12 bin seyirci ortalamasına oynarken, biz 19-20 bin ortalama tutturduk. Kulübe 110 milyon TL gelir sağladık. Borçlu olduğumuz söyleniyor. Söylenildiği gibi borçlu değiliz. Bugün kulübü kapatmaya kalksak gelirimiz borcumuzu karşılar" ifadelerini kullandı. Başkan Şener, kulübe gelir kazandırma konusunda Trabzon marinasını ve bir hidroelektrik santralini aldıklarını hatırlatarak, gelecekte buralardan büyük gelir elde edeceklerini söyledi.

Başkan Şener, eleştirilen Alanzinho ile ilgili olarak ise, "Biz, teknik ekibin onayını almadan hiçbir transfer yapmadık. Alanzinho 6-7 ay boyunca 4 kişi tarafından izlendi ve transfer edildi. Ama Trabzon'da böyle eleştiriler normal. Cale, ilk transfer edildiğinde beğenilmedi, şimdi Hırvatistan Milli Takımı'nda oynuyor. Gökhan Ünal, 'gol atamıyor' denilerek eleştirildi. Milli takımın golcüsü oldu" diye konuştu.

Sadri Şener, şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da, "Biz, sezon başında hedefimizi Avrupa Kupaları'na katılmak olarak belirlemiştik. Şampiyon olamazsak ağlamayız, serzenişte bulunmayız. Çok sayıda oyuncu aldık. Bu kadar transferden sonra bulunduğumuz nokta başarılıdır. Bulunduğumuz yer elbette iyi ve şampiyon olmayı çok istiyoruz. Denizlispor mağlubiyetini ise iş kazası olarak görüyüruz" dedi.

Şampiyonluk yolundaki rakiplerilyle ilgili bir soruya Şener, "En büyük rakibimiz kendimiziz" cevabını verdi. Sivasspor'un şampiyon olmasından iftihar edeceğini vurgulayan Şener, "Ama Sivas şehrinin buna hazır olduğunu göremedim. Fenerbahçe maçında Sivaslı bir milletvekili Fenerbahçe eşyası taşıyordu. Anadolu'da bu böyle olmamalı. Herkes kendi şehrinin takımına sahip çıkmalı. Bunun da sadece iki örneği Napoli ve Trabzonspor" ifadelerini kullandı.

Panelin sonunda kısa bir konuşma yapan Bakan Özak ise, Trabzonspor'a yardım etmenin en büyük borcu olduğunu ifade ederek, ilk etapta Hüseyin Avni Aker Stadı'nın üstünü kapatmak istediklerini söyledi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor