Şener ''Toplumun gerisindeyim''

 BEN TOPLUMUN GERİSİNDEYİMTrabzonspor kulübü başkanı Sadri Şener Trabzonspor'un ligdeki konumunun mutluluk verici olduğunu belirterek” Göreve geldiğimizde Şubat ayında zirvenin en güçlü iki adayından biri olacağımızı söylesek bize kimse inanmazdı. 2009 Şu

Şener ''Toplumun gerisindeyim''
 BEN TOPLUMUN GERİSİNDEYİM

Trabzonspor kulübü başkanı Sadri Şener Trabzonspor'un ligdeki konumunun mutluluk verici olduğunu belirterek” Göreve geldiğimizde Şubat ayında zirvenin en güçlü iki adayından biri olacağımızı söylesek bize kimse inanmazdı. 2009 Şubat ayındaki durumumuz bu. Ben halen daha şampiyonluk cümlesini telaffuz etmiyorum. Biz sezon başında şampiyonluğa oynayacağız demedim. Biz  Avrupa kupalarına gideceğiz dedik. Ancak taraftarlar, sizler ve  eski yöneticiler şampiyonluk hedefini çoktan koydu. Demek ki ben, toplumun biraz  gerisinde kaldım.

ÜRÜN SATIŞ GELİRLERİNİ ARTIRMALIYIZ

Trabzonspor Kulübünün bir Fenerbahçe gibi olmadığını da kaydeden Şener, “Ticari ürün gelirlerimiz 1-2 trilyondu, şuan ise 12 trilyon. TS Clup lardan ancak bir futbolcu parası elde ediyoruz. Fenerbahçe'de ise bu rakam  44 milyon dolar. Onlarda Feneryum gelirleri 1. sırada, bizde  de ise yayın gelirleri. Ürün satış gelirlerimizi daha da artırmalıyız. Bunun için  Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin altındaki TS Clup'u yeniden  açtık.Günlük cirosu  1 milyara ulaştı. Trabzon'da hangi dükkan günlük 1 milyar ciro yapıyor. Şimdi Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde TS Clup açmak için girişimler imiz var. Arkadaşlarımız  yer için araştırma yapıyor. Trabzonspor'un gelirleri arasında 6.sırada olan ürün satış gelirlerini 2.sıraya kadar çıkarmalıyız.

Biz şampiyonluk demesek de camia çoktan bunu telaffuz etmeye başladı. Demek ki ben ”toplumun gerisinde kaldım”

2009 Şubat ayında bu konumda olacağız deseydik bize kimse inanmazdı.  Sezon başında hedefi Avrupa kupalarına katılmak olarak koyduk. Biz .Şampiyonluk kelimesini halen telaf fuz etmiyoruz”

 “Trabzonspor'u aldığımızda çok aşağılardaydı. Şimdi soracaksınız 14 maç kaldı,lig sonunda   ne olur?. .O zaman sizde şunu yazın. Ligi lider bitirirsek gerekenleri  yerine getiririz

110 trilyonluk bir bütçe  kimsenin aklına gelmezdi. Allah yardım etti .Bakamımız Faruk Özak hakikaten iyi destek oldu.Ben de zaten, gece uyurken bile hesap yapıyorum.

İşadamlarımız bize ekonomik destek sağlayamıyorsa .Bizim bulduğumuz sponsor firmalardan  alacağımız parayı ,ikili ilişkilerini kullanıp artırma imkanları varsa bunu yapsınlar.

İCiddi bir İngiliz firmasının yaptığı transfermarket araştırmasına göre Trabzonspor'un futbolcu değeri 70 milyon euro Demek ki doğru işler yapılmış.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde TS Clup açmak için girişimlerimiz var.Avrupa'da en fazla taraftara sahip olan Türk tamımı biziz. Gurbetçilerimizin manevi desteğinin yanı sıra maddi desteğine de ihtiyacımız var .

“TAKIMIN DEĞERİ 70 MİLYON €”

Futbolcularının parasını zamanında ödediklerini ve de bunun kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Şener, şöyle konuştu:“Geçen yıl seçildiğimizde bu rakamlar aklımıza gelmezdi, 110 trilyonluk bir bütçe  kimsenin aklına gelmezdi. Allah yardım etti bakamımız Faruk Özak hakikaten iyi destek oldu. Gelirlerimiz artırdık. Ben de  gece uyurken bile artık  hesap yapmaya başladım Bu konuda Türkiye'nin en düzenli kulüplerinden biriyiz. Ekonomik krize rağmen şuana kadar ödemelerimizde bir aksaklık yaşanmadı. İnşallah  bundan sonra da bir sorun olmayacak. Yani kulübün gelir ve gider dengesini koruyoruz. Korkulacak bir durumda yok. Krize rağmen bizim sponsorlarımız fazla etkilenmedi ve ödemeleri de zamanında yapıyorlar.

Bir İngiliz  transfermarket firması yaptığı araştırma sonrası Trabzonspor'un futbolcu değerini 70 milyon euro olarak açıkladı. Açıklanan rakam çok  iyi bir rakam. Demek ki doğru işler yaptık.

BAŞARI HERKESİN

Yapı itibarı ile ayağını gazdan çekmek gibi bir huyunun olmadığını ifade eden Şener” Bu kulübü herkesle birlikte büyüteceğiz. Benim yapabileceklerim belli. Tüm kesimlerin desteği gerikir. Allaha şükür beklediğimiz desteği de veriyorlar.  Bu kulübü camiaya gönül veren herkesle birlikte yönetmeye talip olduk. Kamuoyu da bize gereken desteği sağladı. Bir çok işi birlikte başardık. Bakın size bir örnek vereyim. Bu hafta deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağız. Antalya uçağımız şu an ful dolu. 30 arkadaşımız kulübe bizle gelmek için ismini yazdırdı ,ama uçakta yer yok. Yetkili arkadaşlara talimat verdim. Uçağı büyütmeye çalışıyorlar. Bu birlikteliğimizin en büyük göstergesi. Bu takımın başarısının altında da bu var zaten..

ÇOK TRANSFER YAPMAYIZ

Başkan Sadri Şener Alenzinho'nun transferinde gelecek yıl naklen yayın gelirlerinin bir kısmının mı temlik gösterildiği yönündeki soruya “ Bakın bizim gelecek yıl çok transfere ihtiyacımız olmayacak 2 ya da 3 oyuncu alırız. Bu da hocamızın raporuna bağlı. Bazen çok acil kullanılması gereken para olabiliyor. Biz de bunu böyle yaptık. Ancak yanlış anlaşılmasın, şimdi gelirimiz var. Mesela bir yerden para gelecek. Ancak 2 ay sonra gelecek. Fakat size şuan para lazım. Bekleme süresi de olmayınca ordan  alıyor oraya ödemeler yapıyoruz. Vakti gelince de almamız gereken para, gelen  parayı oraya aktarıyoruz. Yani çok ince hesaplar yapılıyor. Biz de her şey en ince ayrıntısına kadar hesaplanıyor.

YANAL İLE PLAN YAPIYORUZ

Başkan Sadri Şener Ersun Yanal ile sözleşme konusunun fazla spekülasyon yapıldığını ifade ederek” Biz hocamızla 2009-2010 futbol sezonunun hazırlıklarına şimdiden başladık. Konu biraz erken gündeme taşındı. Bu bize zarar veriyor. Önümüzde krtik bir maç serisi var. Yönetim olarak hoca konusunu gündeme taşıyıp camianın hedefe odaklanmasını engellemek istemedik. Hocamızla Galatasaray maçı sonrası oturup sözleşmesini uzatma konusunu görüşecektik. Kaldı ki zaten aramızda  bir sorun yok. O bizden,biz de  ondan memnunuz. Biz onla çok önceden  gelecek sezonun planlamasını yapmaya başlamıştık. Bu konu öyle bir saptırıldı ki . Bakın  Şenol Güneş benim sevdiğim bir  arkadaşım.Başarılı da bir teknik adam .Bizim ona bir teklifimiz de yok. Zaten onun da Türkiye ye dönmek gibi bir düşüncesi yok. Güney Kore'de huzuru rahatı yerinde ve sözleşmesini de uzattı. Bizde  Yanal ile gelecek yıl için planlamalar yapıyoruz. G.Saray maçı sonrası da sözleşmesini uzatırız. Görüşme de  çok uzun süre almaz.

DEMİRÖRENLE GÖRÜŞÜYORUM

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile hep görüştüğünü söyleyen Şener, “Yusuf transferinde o gece beni aramasını isterdim. Ama  olsun Sadri Şener  bu tür şeyleri takmaz. Demirören ile  hep görüşüyoruz Biz Yusuf'a karşılık Bursa'ya  400 milyar verdik .Beşiktaş ise 700 milyar verdi. Bir de Aydınının bonservisi için ekonomik madde koyulunca transfer astronomik rakamlara ulaştı. Ancak yine de başkan Demirören beni arama nezaketi göstermeliydi.Ben Beşiktaş camiasının ileri gelenleri ile diyaloglarım iyidir. Keşke bu yaşanmasaydı”

TERİM'İ DAVET ETTİM

Başkan Şener A Milli takımlar teknik Direktörü Fatih Terim ile de yakın dostluğunun olduğunu ifade ederek “ Bizden sadece Gökhan'ı A Milli takıma aldığı için camiamız tarafından eleştirildi.  Bence bir çok oyuncumuz orayı hak ediyor.En azından Egemen'i de almalıydı.

Kendisini  Avni Aker'de oynayacağımız bir maça davet ettim. Hatta ona esprili bir şekilde” Seni davet ettim ,ama sakın Galatasaray maçını seçip o maça gelme. Mesela Avni Aker'de Konya maçımızı izle dedim(gülüyor) Terim de bizden A Milli takıma daha fazla oyuncu çağıracaktır.İspanya maçında takımımızdan bir çok futbolcunun oynadığını görmek beni daha da mutlu eder.

KİMSEDEN  KARŞIKSIZ BİR ŞEY İSTEMİYORUM

Bakın ben daha önce şöyle bir açıklama yaptım “Benim hayattan bir beklentim yok Trabzonspor'a  destek vermeyecek her işadamının ayağına basarım” dedim.  Ancak kimseden de karşılıksız  bir şey istemedim Bakın şu anda dünyada yaşanan küresel bir  ekonomik kriz var. İşadamlarımız sıkıntılı .Onlar da kendi işlerini düzenlemenin, devam ettirmenin planları içersinde. Bu durumda onlara kimsenin bir şey deme hakkı yok .İşadamlarımız bugün bize ekonomik katkı yapamıyorlarsa şunu yapabilirler” Diyelim ki ben  bir kurumla 2 trilyonluk sponsorluk anlaşması yapıyorum. O da kurumun en tepesindeki isimle samimi. O zaman bana diyeceki” başkanım benim onla diyalogum çok iyidir. Siz 2 trilyon aldınız, ben ikili ilişkililerimi kullanıp, daha fazla para almanınız  sağlarım”

Benim bulduğum sponsorlardan aldığım parayı ikili diyaloglarıyla artırma şansları varsa bunu yapsınlar. Ya da bize sponsor olacak kurum bulma konusunda yapabilecekleri yardımlar varsa bu yardımları yapsınlar.Bunlarda büyük katkıdır.

Selahattin Aydınlı / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor