Şener, Özertem davasını kazandı!

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener TFF Başkanvekili Ufuk Özertem’e karşı açtığı hakaret davasını kazandı.Trabzon 2.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada TCK 125 /1 maddesi gereği hakaret suçundan hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıla

Şener, Özertem davasını kazandı!

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener TFF Başkanvekili Ufuk Özertem’e karşı açtığı hakaret davasını kazandı.

Trabzon 2.Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada TCK 125 /1 maddesi gereği hakaret suçundan hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ufuk Özertem katılmazken , Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener’in avukatı Nusret Yılmaz hazır bulundu.

Özertem’in avukatı müvekkilinin basın yoluyla yaptığı açıklamalarda hakaret içerikli sözler sarfetmediği gerekçesiyle beraatini isterken mahkeme başkanı bu isteği redderek Özertem’in eski başkan Şener’e sarfettiği sözlerin hakaret içerdiği gerekçesiyle 105 gün hapis cezasına çarptırarak cezayı günlüğü 20 TL’den olmak üzere 1740 TL para cezasına çevirerek cezayı ertelemedi.

Ufuk Özertem Sadri Şener hakkında neler söylemişti? 2.sayfada

Özerten'in, Bordo-Mavili kulübün eski başkanı için, "Sadri Şener'e acıyorum." ifadesini kullandığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı.;

 "Kesinlikle Trabzonspor Kulübü ve Trabzon futbol ailesi ile ilgisi yoktur. Başından beri, kişisel başarısızlıklarını örtme maksadıyla faturayı başkalarına kesme planına artık 'dur' denmesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor gibi 45 yıldır Türk futboluna yön veren bir camianın başkanı sorumluluk sahibi olmalı, ortalığı yangın yerine çevirip sonra da itfaiyeci rolü oynamamalıdır."

"Bilmelidir ki; bu yangında önce yangını çıkaranlar sonra da yalandan itfaiyeci rolü oynayanlar yanar." uyarısı yaptı. Sadri Şener'in son dönemde takındığı tutum ve tavrın kendisini çok şaşırmadığını dile getiren Özerten açıklamasına şöyle devam etti: "Kendisini sportif ve ticari mezarlıktan çıkarma vefasını göstermiş eski Spor Bakanımız ve en yakın çalışma arkadaşlarının bile arkasından dedikodu yapan bir kişiyi futbol dünyasına havale ediyorum. Belirtmeliyim ki alın terim ve emeğimin karşılığı olarak ve yasalar çerçevesinde son iki ayda aldığım maaşı, TV'lerde konu eden Sadri, önce aynaya bakmalı ve kendi geçmişini sorgulamalıdır. Türk futboluna yıllarca hiçbir menfaat beklemeden, tek kuruş almadan hizmet etmiş bir kişi olarak, şahsımla ilgili dedikodu yapan bir kişinin de öncelikle yıllardan beri sırtında taşıdığı vebal ve kamburdan kurtularak kamuoyunun huzuruna çıkması gerekiyor. Soyunma odası koridorunda misafir olan milli futbolcuyu yaka paça duvara yapıştırmak; ahlakın, adabın ve de insanlığın neresindedir, bunu da anlamakta güçlük çekiyorum. Aslında tüm bunları yazmak yerine, Sadri'ye sadece Hz. Mevlana'nın 'Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye' sözünü hatırlatır, sağduyulu futbol kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler