Şener: Büyük işler yapacağız

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, takımlarının ligde çok büyük işler yapacağına olan inancının her geçen gün arttığını söyledi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Sadri Şener, Almanya'daki kamp çalışmalarını yerinde takip ettiğini ve 3. Lig

Şener: Büyük işler yapacağız

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, takımlarının ligde çok büyük işler yapacağına olan inancının her geçen gün arttığını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Sadri Şener, Almanya'daki kamp çalışmalarını yerinde takip ettiğini ve 3. Lig takımlarından Osananbruck ile ve Werder Bremen ile oynanan hazırlık maçlarını izlediğini belirtti. Werder Bremen ile oynadıkları maçta iyi bir performans ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Şener, "Bizim için çok önemli bir sınavdı. Bu maçları ben tipik hazırlık maçı olarak algılamıyorum. Werder Bremen, Bundesliga'da ikinci olmuş ve Alman Milli Takımı'nda oynayan oyuncuları olan bir
ekip. İbrahim Yattara ayrı bir olaydı orda. 'Eski Trabzonspor'u halkımıza sunabileceğiz' diye düşündüm. Yarışmacı bir takım olacağız. Wolfsburg maçında ise iyi oynamamıza rağmen 3-2 yenildik. Hazırlık maçlarında bu tür skorlar olabiliyor. Bu maçlarda eksiklerimizi görüyoruz. Trabzonspor'un ligde çok büyük işler yapacağı inancı bende her geçen gün artıyor" dedi.

Beklentileri aşağıya çekmeye uğraştıklarını belirten Başkan Şener, "Kimsenin hüsrana uğramasını istemiyoruz. Bu beklentileri biraz aşağıya çekmeye uğraşıyoruz. Bu işi planlı yapmaya çalışıyoruz. Bu sene biz Avrupa Kupaları'na katılacak dereceler almak istiyoruz. Türkiye Kupası'nı almak için uğraşacağız. Şampiyon olursak da kupayı alır Trabzon'a geliriz. Ben futbolun içinden gelmedim. Futbolda oynamadım ama baya ciddi bir yarışmacı bir takım olduğumuz kanaatindeyim" diye konuştu.

Başkan Sadri Şener, takımda problemli oyuncuları olmadığını ve takım içindeki arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu kaydederek "Problemli bir oyuncunun bulunmaması bizim için bir avantaj, bazı mevkilerde yarışma var. Takım içindeki bu yarış ve rekabet Trabzonspor'a yarayacak" şeklinde konuştu.

Şu an için transfer düşünmediklerini belirten Şener, "Çok ciddi bir kadro kurduk. Bu kadrodan 5 oyuncu Karadenizspor'a verdik. 23-24 oyuncuyla da sezon geçireceğiz. Çok uzun bir lig var önümüzde, cezalı oyuncular olabiliyor, sakatlık geçiren oyuncular olabiliyor. Türkiye Kupası'nda da mücadele edeceğiz. Ersun Yanal, belli bir iskeleti oluşturuyor. Son oynadığımız maçta Colman'ın bir sakatlığı vardı, oynamadı. Isaac, Pekin'de Milli Takım ile beraber finale kalırlarsa 20 Ağustos'ta gelecek, kalmazlar ise
daha önce gelecek. Kalecilerimiz tamam. Bizim gördüğümüz kadarıyla bir eksiğimiz yok. Halkımız bir 10 numara diyor ama 10 numaralı formayı hocamız birine giydiriyor. Selçuk çok iyi, çok kaliteli bir oyuncu. Onun yanına Colman da gelince oranın şekli ve şemalı değişir" açıklamasını yaptı.

"TFF SEÇİMLERİNDE MAHMUT ÖZGENER'İ DESTEKLEYECEĞİZ"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına Mahmut Özgener'in aday olduğunu ve kendisini destekleyeceklerini belirten Şener, "Mahmut Özgener çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Çok güvendiğimiz bir arkadaşımız. Bu işi götüreceğini düşünüyorum" dedi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir takım yenilemeler yaptıklarını kaydeden Başkan Şener, şunları söyledi:
"Akyazı Projesi'nin de önü açıldı. Kanun çıktı. Bununla ilgili olarak çeşitli projeler ortaya çıktı. Dolgu alanı olmadan plan projesi ortaya çıktı. Dünyada ilk belki kazıklar üstünde duran bir stadyum projesi çıktı. Yaptığımız transferler ve hareketlilik sponsorlarımızı da hareket geçirdi. Mali kaynaklar arttı. Şimdiye kadar 11 Milyon Euro bir ödeme yapmışız, Ağustos ayını da geçtikten sonra iş rutine biniyor zaten, transferleri de kimseden borç almadan haletmiş olacağız. Trabzonspor'un değeri artıyor.
Bu değer evlerle, apartmanlarla olmuyor elindeki oyuncularla oluyor. Muhteşem bir kadro, pahalı bir kadro var elimizde. Bunları 6 ayda yapabildiğimiz şeyler, 6 ayda kulübe 50 Milyon YTL'lik bir para girmiş. İyi şeyler yaptık. Hata yapmıyor muyuz yaparız, insanız çünkü hata yapmak bize ait, bazı insanları da bilmeden kırabiliriz. Onlar da şık eleştirirse biz bizde şık cevap veririz."

Başkan Sadri Şener, Trabzonspor'un 1 maç seyircisiz oynama cezası ile ilgili olarak, "Son bildiğim ceza tüzüğünde tadilat yapılıyor. Bu sadece bize ait değil, bütün kulüpleri ilgilendiren bir durum. 4 maç üst üste olduğu zaman seyircisiz oynama cezası çıkacak. Eğer bu ceza bizim maçtan önce çıkar ise hukukta ceza infaz edilmesi çıkıyorsa bu lehte kullanılır maddesinden biz de müracaat edeceğiz. Bunun olması durumunda ceza ortadan kalkabilir ve Ankaraspor maçını seyircili oynayabiliriz" diye konuştu.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın flaş transferler yaptığını ancak bunun kendilerini ürkütmediğini belirten Şener, sözlerini şöyle tamamladı.
"Fenerbahçe ekonomik olarak diğer kulüplerin önüne geçmiş bir kulüp bu realiteyi kabul etmek lazım. Kadro olarak da geçmiş mi, geçmemiş mi sahada oynanacak maçlara bakarak göreceğiz. Ancak teorik olarak geçmiş ama pratik de değil. Geçen sene pratik de geçmiş olsa Fenerbahçe şampiyon olurdu, ama Galatasaray şampiyon oldu. Beşiktaş'ın da ciddi transferleri var. Bu rekabeti meydana getiriyor. Seyredebilirliğini meydana getiriyor. Futbolun zevki de buradan çıkıyor. Diğer takımların da yaptıkları transferler
var. Onlar da iyi, 6-7 maç sonra sistemleri oturur. Ama ben bizim takıma çok güveniyorum. Bir endişem yok. Eskiden korkardım top bizim savunmaya geldiği zaman ama bakıyorum hemen Song müdahale ediyor. Diğer oyuncularımız da aynı."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler