Şener: "Bir ilki gerçekleştirdik

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ihale öncesi teklifi biraz artırdıklarını ama yine de iyi bir fiyatla ihaleyi kazandıklarını söyledi. İhaleyi takip etmek için Ankara'da bulunan kulüp başkanı Sadri Şener, A.A muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ihale

Şener: "Bir ilki gerçekleştirdik

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ihale öncesi teklifi biraz artırdıklarını ama yine de iyi bir fiyatla ihaleyi kazandıklarını söyledi.

İhaleyi takip etmek için Ankara'da bulunan kulüp başkanı Sadri Şener, A.A muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ihale öncesi teklifi biraz artırdıklarını ama yine de iyi bir fiyatla ihaleyi kazandıklarını söyledi.

Şener, diğer kulüplerin de bu tür işler yapmaya çalıştığını, ancak bu tür çalışmaların bir uğraş meselesi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Hayırlı olsun. Bundan sonra diğer işlemleri süratli yapıp, hemen işleme başlamamız lazım ki, bizden sonraki nesillere iyi bir gelir bırakalım. Bundan sonra su kullanım anlaşması yapılacak, lisans alınacak, sonra proje kredilendirilecek. Bunların hepsini yaparız, ancak yabancı bir ortak almamız lazım. Bence en önemli madde bu. Zaten bu mezuniyet projem, ben de denetlerim. Trabzonspor ekonomik olarak duble yaptı. Yani ikiye katladı. Türkiye'de bir spor kulübünün yaptığı bir ilktir bu.''

Şener, projenin yıllık 12 milyon YTL cirosu olacağını belirterek, ''Bazı değişkenler olmakla beraber tamamına yakını kardır. Elde edilecek gelir 10-12 milyon YTL'den aşağı düşmez'' diye konuştu.

-YENER: ''ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI''-

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener de projenin, Trabzonspor için her yıl düşünüldüğünde çok önemli bir gelir kaynağı olacağını belirterek, sağlıklı bir kulüp yapısı oluşturabilmek, büyük bir kulüp olabilmek için gelirlerin de büyük olması gerektiğini söyledi.

Yener, bu yıl yönetim kurulu olarak futbolcu kadrosunu güçlendirirken, Trabzonspor'a geleceğe yönelik de kalıcı, gelir getirici kaynaklar getirmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Öncelikle sponsor girdilerinde büyük artış oldu. Bunların hepsinden önemlisi HES Projesi idi. Türkiye'de kulüp bazında ilk kez böyle gelir getirici bir kaynağa sahip olundu. Böyle bir proje ile Trabzonspor'a bir katkı sağladığımız için mutluyuz. Trabzonspor, ekonomik olarak daha rahatlayacaktır. Amacımız bu tür kalıcı, gelir getirici kaynakları çoğaltmak, Trabzonspor'a ekonomik olarak büyük bir kaynak yaratmaktadır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor