Şener-Aysal-Demirören ve Kızıl!

Ünal Aysal ve Yıldırım Demirören; ‘Aziz Yıldırım’a yakın’ diyerek, Göksel Gümüşdağ’a karşı çıktı. Sadri Şener de bu ikiliye destek verdi. Dün akşam İbrahim Kızıl’ın da katıldığı toplantıda Lutfi Arıboğan’a başkan adaylığı teklif edildi. Lutfi Arıboğan öne

Şener-Aysal-Demirören ve Kızıl!

Ünal Aysal ve Yıldırım Demirören; ‘Aziz Yıldırım’a yakın’ diyerek, Göksel Gümüşdağ’a karşı çıktı. Sadri Şener de bu ikiliye destek verdi. Dün akşam İbrahim Kızıl’ın da katıldığı toplantıda Lutfi Arıboğan’a başkan adaylığı teklif edildi. Lutfi Arıboğan öneriyi geri çevirdi, “Aday olmayı düşünmüyorum” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 14 Haziran salı günü basın toplantısı düzenleyecek. Mövenpick Otel’deki toplantı saat 15.00’de başlayacak. Toplantıya Başkan Özgener’in yanı sıra Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı da katılacak. Özgener, Federasyon Başkanlığı’yla ilgili kararını açıklayacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Mahmut Özgener’in, ‘bırakıyorum’ sinyalinden sonra futboldaki başkanlık seçimi kulisleri hareketlendi. Hemen her gün yeni bir isim ortaya atılırken, saflar da belirginleşmeye başladı. İsterseniz, önce geriye dönelim ve önce Kayseri’ye ardından da Brüksel’e gidelim.

* * *

Mahmut Özgener’in yeni dönem için aday olmayacağı haberi ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un Futbol Federasyonu yetkilileri ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor yöneticilerine evinde verdiği yemekte ortaya atıldı. Özgener, o yemekte Mamur ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ’a bu yönde bir karar alabileceğini bildirdi. Hatta iddialara göre Gümüşdağ’a, “Başkan adaylığı için harekete geç” bile dedi. Mahmut Özgener’in, başkanlığı bırakacağından haberdar olan sadece bu iki isim değildi elbette. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da gelişmeleri dakika dakika takip ediyordu.

* * *

Ve Brüksel... Kayseri’deki konuşmanın bir benzeri de orada yaşandı. Milli maç için federasyonun rezervasyon yaptırdığı The Hotel’e gelen tüm kulüp başkanlarının gündeminde seçimler vardı. Mahmut Özgener, otelde Göksel Gümüşdağ ile buluştu ve seçimlerde aday olmak istemediğini bir kez daha ifade etti. Gümüşdağ ise, “Siz aday olursanız ben asla seçime girmem” karşılığını verdi. Ama Özgener kararlıydı: Sen çalışmalara başla.

Gümüşdağ, Özgener’in bu ifadesinden sonra kulüp başkanlarıyla bir araya geldi. Resmen olmasa da pek çok başkana gayri resmi adaylığını bildirdi.

* * *

Ancak gelişmeler bu kadarla sınırlı kalmadı tabii ki. Maç günü Brüksel’e gelen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Mahmut Özgener ile baş başa bir görüşme yaptı. Bu toplantıda konuşulanlar yüksek sesle ifade edilmedi ama Demirören, Özgener’in bırakmasına karşıydı. Aynı saatlerde Futbol Federasyonu Başkanı’na İstanbul’dan bir telefon geldi. Galatasaray yöneticileri Mahmut Özgener ile bir araya gelmek istiyordu. Mahmut Özgener’in kararından sonra saflar belirmeye başlamıştı.

Milli takımın kamp yaptığı otelde kalan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de mevcut başkanın göreve devam etmesinden yanaydı. Açıkça ifade etmiyordu ama Gümüşdağ’a sıcak bakmıyordu.

* * *

İstanbul... BJK Televizyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım Demirören, Göksel Gümüşdağ’ın adaylığına karşı olduğunu ilan etti. Demirören o programda, “Ben bir kulüp başkanının federasyon başkanı olmasını doğru bulmuyorum. Kulüp başkanlığından istifa bile etse doğru bulmuyorum” dedi.

Ve dün akşam... Ünal Aysal, Yıldırım Demirören ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Aysal’ın sahibi olduğu Les Ottomans Otel’de Futbol Federasyonu Başkanı Vekili Lutfi Arıboğan ile bir araya geldi. Faruk Süren, Metin Keçeli, Fahrettin Curoğlu ve Adnan Öztürk’ün de bulunduğu toplantıda üç başkan, Arıboğan’la fikir alışverişinde bulundu ve adaylık teklifinde bulundu. Ancak Arıboğan, “Teveccühünüze teşekkür ediyorum ama başkanlığa aday olmayı düşünmüyorum. Federasyondaki konumumdan memnunum” cevabını vererek, teklifi kabul etmedi. Aysal, Demirören ve Kızıl daha sonra Sadri Şener’i telefonla arayıp, Arıboğan ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. Ve önümüzdeki günlerde bir toplantı yapma kararı alındı. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Gaziantepspor başkanları Fenerbahçesiz bir zirvede buluşacaklar.

Bakalım ilerleyen günlerde neler yaşanacak...

Gümüşdağ: Ben G.Saraylıyım ve Yıldırım’a özel yakınlığım yok Aziz Yıldırım’a yakın olduğu iddiasıyla 3 kulübün karşı çıkmaya hazırlandığı Göksel Gümüşdağ’a, ‘Yıldırım’a yakınlığını’ soruldu. Kendisinin Galatasaraylı, dahası Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi olduğunun altını çizen Gümüşdağ bu konu ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Ben Kulüpler Birliği Başkanvekili olarak 18 kulübümüze, Bank Asya’da yer alan kulüplere, diğer kulüplerimize kısacası herkese eşit yakınlıktayım. Aziz Bey’den önce Özhan Canaydın’ın başkanlığı döneminde onun çok yakınındaydım. Aziz Yıldırım’ı da Kulüpler Birliği’nde tanıdım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor