Selçuk Dereli şike var dedi bıraktı!

23 Aralık 2009'da sürpriz bir kararla hakemliği bıran FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, hakemliği bırakmasının nedeninin şike olduğunu açıkladı.Tarih 23 Aralık 2009. Türkiye'nin en önemli FİFA kokartlı hakemlerinden Selçuk Dereli, 40 yaşında sürpriz bir

Selçuk Dereli şike var dedi bıraktı!

23 Aralık 2009'da sürpriz bir kararla hakemliği bıran FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, hakemliği bırakmasının nedeninin şike olduğunu açıkladı.

Tarih 23 Aralık 2009. Türkiye'nin en önemli FİFA kokartlı hakemlerinden Selçuk Dereli, 40 yaşında sürpriz bir kararla hakemliği bıraktı. Dereli'nin hakemliği bırakırken söylediği sözler kısa ama çok manidardı;

"Gördüğüm lüzum üzerine..."

Bilindiği gibi Dereli, 2007 yılında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasını yönettikten sonra sarı-lacivertli yöneticiler tarafından sertçe eleştirilmiş ve mahkemelik olmuştu.

Dereli, Aziz Yıldırım, Ali Koç ve Murat Özaydınlı'ya açtığı tazminat davalarını da kazanmıştı.

Genç yaşında ismini futbol tarihine yazdıran Dereli, istifa nedenini 2 sene sonra ilk kez açıkladı. Selçık Dereli'ye, "Önemli maçlar yönettiniz.Kulüp başkanları ve spor camiasını yakından tanıyorsunuz.Size göre maçlarda şike yapılıyor mu?" diye sordum.

Yanıtı müthişti;

"Yapılmıyor diyemem..."

Dereli'ye, "İstifanızın ardından bu kadar zaman geçti.Türkiye'nin 1 numaralı gündemi şike...Hakemliği devam etmek için 5 seneniz varken neden istifa ettiğinizi açıklarsanız, belki bugün yaşadıklarımızı daha iyi anlamamıza yardımcı olursunuz" sorusuna önce yanıt vermek istemedi, ardından ise  "Şike pisliğine bulaşmamak için hakemlik mesleğini bıraktım. Beni o pisliğe çekme ihtimalini sıfırlamak için çok sevdiğim hakemlik mesleğini bırakmaktan başka şansım yoktu. Şerefle, alnı açık yaşamayı tercih ettim..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor