Selçuk Aydın'ın tarihi maçı

Dünya Kıtalar Arası Orta Sıklet Boks Şampiyonu Selçuk Aydın, 11 Temmuz Cumartesi gecesi İstanbul'da yapacağı tarihi maç öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İstanbul'da bulunan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde antrenmanlarını sürdüren Se

Selçuk Aydın'ın tarihi maçı

Dünya Kıtalar Arası Orta Sıklet Boks Şampiyonu Selçuk Aydın, 11 Temmuz Cumartesi gecesi İstanbul'da yapacağı tarihi maç öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

İstanbul'da bulunan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde antrenmanlarını sürdüren Selçuk Aydın, kemer çiftleme maçı için yoğun bir kamp dönemi geçiriyor. Belçikalı Avrupa şampiyonu Jackson Osei Bonsu ile zorlu bir mücadele verecek olan Selçuk Aydın, bu karşılaşmayı kazanması durumunda hem Kıtalar Arası Şampiyonu hem de Avrupa şampiyonu olacak. Bu olay Türk tarihinde bir ilk teşkil edecek.
Selçuk Aydın, çalışmalarını sürdürdüğü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde İHA mikrofonlarına önemli açıklamalar yaptı. Selçuk Aydın memleket hasreti çektiği için İstanbul'da maç yapmayı çok istediğini vurgulayarak, "Çok sistemli ve disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 3 hafta önce bu maçın antrenmanlarına start verdik. İtalyan antrenörüm Graciano Rocchigian ile birlikte İstanbul'da kampa başladık. Kampın da İstanbul'da olmasını ben istedim. Uzunca bir süre yurt dışındaydım. Amerika'daydım, bir süre sonra Almanya'da kaldım. Biraz memleket hasreti de vardı. Maç İstanbul'da olacağı için kampa burada başladık. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Performansımda gözle görülür bir gelişme söz konusu son maçıma göre. Tabii antrenörümün de bundan çok büyük payı var onun da hakkını vermem lazım. Kendisi eski dünya şampiyonu profesyonel bir boksör" dedi.

Selçuk 11 Temmuz'da karşılaşacağı Belçikalı rakibi Bonsu'nun çok güçlü bir rakip olduğunu ancak maçta favori olarak kendisini gördüğünü belirterek, "Rakibim Belçika'dan geliyor aslen Ganalı. Kendisi Avrupa Şampiyonu. İyi bir maç olacağını düşünüyorum ama kendimi favori görüyorum. Kendimi şanslı görüyorum. Rakibim çok tecrübeli son oynadığı maçta son dünya şampiyonu Arjantinli Carlos Manuel Baldomir'i yendi. O maçtan sonra adından çok söz ettirdi ve dünya şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. En son Amerika'da oynadığım maçtan sonra, federasyon benim de performansımdaki yükselişi gördü. Bizde bu dünya şampiyonasına çıkmak için ekip olarak çok bastırdık. Menajerim Ahmet Öner'in de bu konuda çok emeği var. Federasyonlar gerekli yazışmaları yaptıktan sonra Belçikalı rakibim Bonsu'yla beraber Dünya Şampiyonluğuna çıkmak için oynayacağız. Aslında bu yarı final niteliğinde. Ama rakibimde Avrupa Şampiyonluk kemeri olduğu için ve bende de Kıtalararası Şampiyonluk kemeri var. Bu nedenle ortada iki kemer için de
mücadele edeceği ayrıca kazandığım takdirde dünya şampiyonluk maçı oynayacağım. Bu Türk tarihinde bir ilk olacak kazandığımız takdirde. Türk halkının desteğini bekliyorum. Başta Boks Federasyonu'na bize kapılarını açan Fenerbahçe Spor Kulübü'ne herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Her şey çok güzel İnşallah burada bu tarihi bir maç kazanıp Türk halkına armağan etmek istiyorum" diye konuştu.

Dünya boksunun efsane isimlerinden Mike Tyson'a benzetilmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Selçuk Aydın buna karşın 'Mini Tyson' olarak anılmasını ise kabul etmediğini ve kendisinin 'Büyük Selçuk Aydın' olarak boks tarihine geçmek istediğini söyledi. Selçuk, "Mike Tyson, Muhammed Ali'den sonra dünya boksunun efsanesidir. Kendisinin maçlarını izleyerek büyüdük. Ama ben kimsenin küçüğü olmak istemem ben büyük Selçuk Aydın olarak anılmak isterim. Bunun için de mücadele ediyorum. Tabii ki Tyson'a benzetilmek gurur verici. Kendisiyle tanıştık çok alçakgönüllü ve mütevazı bir insan. Müslüman olduğunu da yinelemek istiyorum. Tyson'la İslam üzerine de muhabbet ettik. Onunla tanıştığım için mutluyum. Kendisi maçıma gelmek istediğini söyledi ancak geçtiğimiz günlerde küçük kızı bir kaza sonucu vefat etti. Biz de acısını burada paylaştık. Maçıma gelmek istediğini söyledi ama gelir mi bilmem" dedi.

Boksa gönül veren insanlara ve kendisini takip eden genç sporculara seslenen Selçuk söyle konuştu:
"Çok çalışmam ve kendime olan inancımdı. Olağanüstü yeteneklere sahip bir insan değildim ama çok hırslı bir çocuktum. Ama memleketimden gelen hırçınlık bende fazla var. Savaşçı bir yapım var. Hırslı ve istekli çalıştım. Ve bugün de Türkiye'de tarihi bir maça çıkmaya hak kazandım. Buradan genç kardeşlerime, sporcu kardeşlerime söyleyeceğim en önemli şey çok çalışsınlar ve başarılı olacaklarına inansınlar gerisi kendiliğinden gelecektir. Atamızın da söylediği gibi 'Sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.' İyi bir hayat iyi bir yaşantı da çok önemli."
Selçuk Aydın, Trabzonsporlu olduğunu da vurgulayarak takımın şampiyon olamaması nedeniyle üzgün olduğunu söyledi ve, "Trabzonluyum, Trabzon'da doğdum ve Trabzonspor'u seviyorum. Tabii başarılı olmasını isterim. Gönül isterdi ki şampiyon olsun ama olmadı" diye konuştu.
Yurt dışında Türk olarak çok zorluk çektiğini ve bu durumun kendisini daha da hırslandırdığını vurgulayan Selçuk, "Her yerde bizi dışlıyorlar. İtilmiş bir milletiz. Biraz ezilmenin verdiği nedenden dolayı aşırı bir hırs var bende de. Başarılı olup ülkemizin adını dünyaya eze eze ezberlettirmek ve bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Bu yolda da bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Arena Box Promotion'ın sahibi ve Selçuk Aydın'ın menajeri Ahmet Öner ise Selçuk'un tüm dünyada tanınmaya başladığını belirterek, "Las Vegas'taki başarıdan sonra Selçuk'un üzerine ilgi bayağı arttı. Avrupa'da Amerika'da Selçuk'un kim olduğunu artık herkes biliyor. Sadece Türk halkı değil dünya Selçuk'u görmek istiyor. Acaba başarılarının devamı gelecek mi diye. Ama şans olmadığını herkes biliyor. Amatörde çok başarılıydı. Profesyonelde 18 maç yaptı. Genç yaşta buraya geldi. İnşallah kazanır ve Las Vegas'ta şampiyonluk maçyı oynarız" diyerek duygularını ifade etti. Öner, Türkiye'de profesyonel boks yapan sporcu sayısının azlığından yakınarak, "Profesyonel boksta yeterince sporcumuz yok. Eskiden Sinan Şamil Sam ve Cemal Kamacı vardı. Şimdi de Selçuk var. Bazı sporcularda da yetenek vardı ama dayanamadılar. Buna azim gerekiyor, boksör de kendinden bir şeyler getirecek. Selçuk şu anda tek yürüyor" dedi.

Selçuk Aydın'ın gerek maçlarında gerekse antrenmanlarında yalnız bırakmayan ve her türlü desteği veren Trabzonspor Kulübü eski Asbaşkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise Selçuk'un Osmanlı delikanlısı olduğunu söyleyerek, "Selçuk Osmanlı delikanlısı. Her şeyi hak ediyor. Her şeyi hak edecek kadar da çalışıyor. Maçlarına gidiyoruz. Bir abisi olarak da yanında bulunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler