Selçuk Aydın sakatlandı

Dünya Kıtalar Arası Orta Sıklet Boks Şampiyonumuz Selçuk Aydın'a nazar değdi. Arena Box Promotion tesislerinde, 18 Kasım Salı günü unvan koruma maçına sert ve güçlü sparring dövüşçüleriyle hazırlanan Selçuk Aydın yaptığı ağır antrenmanlar sonucu bir sakat

Selçuk Aydın sakatlandı

Dünya Kıtalar Arası Orta Sıklet Boks Şampiyonumuz Selçuk Aydın'a nazar değdi. Arena Box Promotion tesislerinde, 18 Kasım Salı günü unvan koruma maçına sert ve güçlü sparring dövüşçüleriyle hazırlanan Selçuk Aydın yaptığı ağır antrenmanlar sonucu bir sakatlık geçirdi. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Michael Kernech ve Arena Box Promotion Fizyoterapisti Petros Katsares, yaptıkları ilk tetkiklerde konunun uzman doktorlar tarafından derinlemesine incelenmesine karar verdiler. Şirket Fizyoterapisti Petros Katsares, şu anda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu belirterek önümüzdeki günlerde uzmanlar tarafından yapılan tetkikler sonucu gereken tedavilerin yapılacağını açıkladı. Mr sonuçlarını inceleyen Prof Dr. Michael Kernech ise, kıkırdaktaki bir kopma nedeniyle tedavi yapılması ve gerekirse bir operasyon gerçekleştirilerek kıkırdağın alınması gerektiğini belirterek, şampiyonun önümüzdeki müsabakayı gerçekleştiremeyeceğinin altını çizdi. Prof. Dr. Kernch, şampiyonun en az altı ile sekiz hafta ringlerden uzak durması gerektiğinin özellikle vurguladı.

En kısa zamanda tarih yazmaya devam edeceğim
Bu haberi aldıktan sonra çok üzgün olduğu gözlenen Selçuk Ayın, 2004 yılında yaşamış olduğu bir sakatlığın yeniden nüksettiğini belirterek, '2004 Yılında Avrupa Şampiyonası sırasında aynı rahatsızlık verici durumla karşılaşmıştım ve o zaman dövüşlere devam ederek Avrupa ikincisi olmuştum. Bu defa doktorlarım her şeyden emin olmak istiyor, buy yüzden karşılaşma şubat ayında yeniden gerçekleştirilecek. Rakip değişmeyeceğini şimdiden belirtmekte fayda var. Bu talihsizlik beni ziyadesiyle üzdü fakat şartlar ne olursa olsun sonuna kadar savaşarak ülkeme madalyalar kazandırmak benim en büyük hedefimdir. Bu hedeften beni hiçbir şey alıkoyamaz. Kimsenin kuşkusu olmasın en kısa zamanda yeniden eldivenlerimi takıp yine tarih yazmaya devam edeceğim' dedi. Selçuk Aydın ertelenen maçın ardından dünya şampiyonası için ringe çıkmaya hazırlanıyordu, bu gelişmelerden sonra bu planlar birkaç ay ertelenmiş oldu.

Avrupa spor kanalı Eurospor tarafından tüm Avrupa'da yayımlanması planlanan dövüşler şimdilik ertelendi. İstanbul'daki karşılaşmanın 2009 Şubat ayında yeniden yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor