Selçuk Aydın hasret giderdi

İsviçre-Avusturya sınırındaki Überlingen kentinde Trabzonluları ziyaret eden Avrupa ve Dünya Kıtalararası Boks Şampiyonu Selçuk Aydın, hedefinin Dünya şampiyonluğu olduğunu açıkladı. Orta sıklette Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kıtalararası Boks Şampiyonluğ

Selçuk Aydın hasret giderdi
İsviçre-Avusturya sınırındaki Überlingen kentinde Trabzonluları ziyaret eden Avrupa ve Dünya Kıtalararası Boks Şampiyonu Selçuk Aydın, hedefinin Dünya şampiyonluğu olduğunu açıkladı.

Orta sıklette Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kıtalararası Boks Şampiyonluğu ünvanlarını elinde bulunduran Selçuk Aydın, İsviçre-Avusturya sınırındaki Überlingen kentinde yaşayan Trabzonlu hemşerilerini ziyaret etti. En son İstanbul'da yaptığı maçta Jakson Osei Bonsu'yu yenerek Avrupa şampiyonluğu kemerini kazanan Trabzon Akçaabatlı Selçuk Aydın, İsviçre-Avusturya sınırındaki Bodensee Gölü kenarında bulunan Überlingen kentinde büyük ilgiyle karşılandı.

Profesyonel boksta Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği en başarılı isim olan "Mini Tyson" lakaplı Selçuk Aydın ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Tek hedefim önümüzdeki Mart ayında yapmayı planladığımız maçta Dünya Şampiyonu olmak. Bugüne kadar Türk vatandaşı olarak Dünya Şampiyonu olmuş bir boksör yok. Bunu ilk başaran isim olup Türkiye boks tarihine geçmek istiyorum." dedi.

Son Avrupa şampiyonluğu ünvan maçı sonrası Trabzon'a gidip bir süre dinlenen ve şimdi yeniden çalışmalarına başlayan Selçuk Aydın, Überlingen Türk İşçiler Cemiyeti ve Überlingen Sosyal Hizmetler Derneği'ni ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyaret sırasında çoğunluğu Trabzonlu olan vatandaşlarımız başarılı boksöre sevgi gösterisinde bulundular. Özellikle gençler boksla ilgili sorular sorup, imza aldılar.

Selçuk Aydın bugünkü başarıya ulaşmasında emekleri bulunanları sıralarken babası Ali Aydın, menajeri Ahmet Öner, antrenörü Bülent Başer ve basın danışmanı Vedat Alyaz'ın adlarını vefa ve takdir duygularıyla andı.

Selçuk Aydın Überlingen şehrinden Almanya'nın Nürberg kentine geçip doğum yeri olan Trabzon ili, Akçaabat ilçesi Çamlıca Köyü'nden gelen vatandaşlarıyla da hasret giderdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor