Saral: Kimsenin adayı, adamı olmam!

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı için adayı, Nadir Saral, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklamasında bulundu.Nadir Saral başkanlık adaylığını açıkladıktan sonra ilk defa basının ve kamuoyunun huzuruna çıktığını belirterek “tek aday önerileri b

Saral: Kimsenin adayı, adamı olmam!

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı için adayı, Nadir Saral, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklamasında bulundu.

Nadir Saral başkanlık adaylığını açıkladıktan sonra ilk defa basının ve kamuoyunun huzuruna çıktığını belirterek “tek aday önerileri bir hayli telifler geldi. Adaylığı açıklamadan önce ilk desteği Atay Aktuğ’u aradım. Şimdi adaylığını açıklamamam gerektiğini söyledi. İstanbul’da başkanlarla toplantı yaparak tek aday olması yönünde çalışmalar yapalım bir çare bulalım dedi. Bende bekleyeceğim eğer aday olmamam istenirse bana makul ve mantıklı bir açıklama beklerim dedim. beni sayın Aktuğ beş gün oyaladı ve tek adaydan yanayız dedi.

Bende somut olarak neden böyle dedim. fakat o günden sonra bazı basın organlarında yer aldığı gibi tek aday olma olayını ben engellemişim. Tek adaya razı olmamışım gibi yalan yanlış bilgiler ortaya çıktı. Trabzonspor’un huzurunu bozan bir adam olarak ben bu sokaklarda dolaşamazdım. Ben bu işe çare bulmak isteyenler hiçbir somut ortaya koymadan adaylığımızı istememişlerdir.

img_0456-001.jpgBen Hacıosmanoğlu’nun adayı olarak beni lanse edenler kongrede ona oy verenlerdir. sandıktan demokratik bir şekilde çıkan başkandır ve bizi temsil ediyor. Bu söylemlerde en can sıkıcı olan ise; bu algı sizin kafanızda da olabilir. Yanımızda gördüğünüz gibi sekiz tane güzel insan başarılı insan var. Ben kimsenin adamı ve adayı olmam. Divan başkanlığını kazandığımız da ne yapacağımızı çok tartıştık. Ben gökteki yıldızları vaat etmiyorum.

Trabzonspor tüzüğündeki yetkileri kullanacağım. Yetkilerimi aşacak, camia içinde kaosa sürükleyecek bir şekilde yönetmeyeceğim. Trabzonspor içersinde birlik beraberlik olmadığı sürece on tane Messi de alsanız başarılı olamazsınız. Biz birlik beraberlik vaatleriyle bu yola çıktıysak başkanlığımızda da bu yönde yürüyeceğiz.  Bizim adaylığımız için camiada parçalanmaya neden olacağını belirtenler ise başkanlar birbirlerini suçlarken birlik beraberlikten söz eden bizler nasıl camiayı bölüyoruz.

Anlamak mümkün değil. iki aday bunu neden böyle görmüyor. Trabzonspor’un çamaşırlarını sokağa dökerek, kol kırılır yel içinde kalır gibi eleştirilerimizi yönetime ilettik. Bugün kazanmamız halinde aynı yöntemle birlik beraberlik içinde kavga ederek değil,bizlere karşı oynanan oyunlara karşı enerjimi harcayacak şekilde yapacağız.

Federasyon, Takımlar ve Hakemler bizleri sevmiyor  diyoruz ama bizler Trabzonspor camiasını birbirimizi seviyor muyuz. bizler bir birimizi öz eleştiri kültürüyle başarıya ulaşacağız. biz seçildiğimiz taktirde tüm arkadaşlarımızla çok iddialı şekilde konuşarak afaki şeyler söylemiyor ama bu yolda yürüyeceğimizi tüm adamlarımızı bu yolda atacağımızı ifade etmek isterim. idari ve hukuki yönden iç denetim yapmak gibi amacımız yok. bu tür şeyleri yapacak denetim yapacak kişiler vardır. Kimseye yıldızları vaat etmiyoruz.” dedi.

Saral, Sicil Kurulu ve kulübe usulsüz üye yapılması konusunda sorulan bir soru üzerine “Bunun hesabını genel kurulda verecektir. bizler yönetim kurulları içersinde meseleleri sokağa dökmeyeceğimizi söyledik. Bizler divan kurulu başkanı veda ederken bunun hesabını sizlere verecektir. Sicil kurulu ise yeni yönetim bunu yapmalıdır. Biz yönetim gelirsek ilk işimiz bu sicil kurulu ile ilgili olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sadece “ağabeylik” yeterli mi? Tüzüğü değiştirmeye niyetiniz var mı sorusuna ise Saral, “Tüzük değiştirme konusunda, değiştirmek divanın yetkisinde değil ancak öneride bulunur. Tüzük değişikliğinin başındaki başkan sayın sürmendi. Başkan iken nasıl değiştirecek bunu bilmiyoruz. Tüzük değişikliğiyle ilgili bir alt yapı olduğunda bizimde önerimiz olur. Galatasaray ‘da farklı. genelde divan üyeleri Galatasaray lisesi mezunu ve içli dışlı arkadaşlardır. O yüzden divan Galatasaray divanı güçlüdür ve Trabzonspor divanı ile aynı yapıda bir konumda değildir” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor