Saral: Divan kulübü sokakta bırakmaz

Trabzonspor'da hafta sonu yapılacak Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı seçimi öncesi adaylığını açıklayan Nadir Saral, "Yaşımın ve tecrübelerimin bana verdiği güçle Trabzonspor'a verilecek zararlara mani olmak, ayrılıklara engel olmak, uzlaşma ortamı sağla

Saral: Divan kulübü sokakta bırakmaz

Trabzonspor'da hafta sonu yapılacak Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı seçimi öncesi adaylığını açıklayan Nadir Saral, "Yaşımın ve tecrübelerimin bana verdiği güçle Trabzonspor'a verilecek zararlara mani olmak, ayrılıklara engel olmak, uzlaşma ortamı sağlamak, en önemlisi de camianın Divan Kurulundan beklentilerini karşılamak düşüncesi ile Divan Başkanlık Kurulu Başkanı adayı oldum" dedi.

Saral, yaptığı açıklamada, 20 Aralık'ta yapılan olağan mali genel genel kurulda yaşanan olayların Trabzonspor'a zarar verdiğini ve bölünmelere yol açtığını savunarak, şöyle devam etti:

"Yaşımın ve tecrübelerimin bana verdiği güçle Trabzonspor'a verilecek zararlara mani olmak, ayrılıklara engel olmak, uzlaşma ortamı sağlamak, en önemlisi de camianın Divan Kurulundan beklentilerini karşılamak düşüncesiyle Divan Başkanlık Kurulu Başkanı adayı oldum. Trabzonspor Divanı eskiden bu kadar gündeme gelmezdi. Kulüp büyüdükçe, sorunlar arttıkça, daha fazla konuşulur oldu, beklentiler arttı. Divan önemlidir. Divan Kurulu bir kulüpte akil heyeti topluluğudur. Yönetimlere tavsiye verir, camiaya önayak olur. Bundan daha önemlisi bir yönetim boşluğu olduğu anda kulübü teslim alır ve kulübü sokakta bırakmaz. Olmazsa ne olur? Babasız bir aile gibi olur? Divan olmazsa olmaz."

Ali Özbak'ın başkanlığındaki Divan Başkanlık Kurulu'nun Trabzonspor tüzüğünün Divan Kurulu'na tanıdığı yetkileri kullanmaya çalıştığını anlatan Saral, "Kamuoyunda 'Bu Divan ne yapar' deniyor. Divanın yetkileri tüzükte bellidir. Tüzüğün kendisine tanıdığı yetkilerin dışına çıkması demek, kulüpte bir kaos ortamı yaratmak demektir. İki başlılık demektir. Bunu kimse benden ve ekibimden beklemesin. Elbette ki Sayın Ali Özbak döneminin eksiklikleri olmuştur. Ali Özbak döneminde faaliyetler basın yoluyla yapılmadı. Bundan sonra da basın yoluyla yapılmayacaktır. Bunu bekleyenler çok olmuştur. Divan hiç bir şey yapmamıştır diyenlere bir cevap olsun diye söylüyorum. Biz gerektiğinde Trabzonspor'un tüm kurullarını toplayarak, yönetimle bir araya gelerek eleştirilerimizi, tavsiyelerimizi yaptık. Tavsiyelere uymak yönetimin bileceği iştir. Uymazsa hesabını verir ama yönetimler divana değil genel kurula hesap verir" diye konuştu.

Saral, Divan olarak görevlerini yapmaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Bunun dışında, özellikle kavga bekleyenlere söylüyorum, seçildiğimiz takdirde bizden de kavga beklemesinler. Bırakın yeni kavgayı, var olan kavgaların üzerine kül atmayı düşünüyoruz. Bu kopuklukları, ayrılıkları birleştirici adımlar atacağız. Biraz ütopik olacak ama karıncanın hacca gitmesi gibi tarif edebiliriz. Mutlaka bu birlikteliği sağlamak adına adımlar atacağız. Şunu da ilave etmek gerek. Trabzonspor Divanının geçmişten gelen bir tarzı var ama Trabzonspor artık eski Trabzonspor değil. Üyesi çok, bütçesi çok, sorunları çok, borcu çok. Camianın Divan’dan beklentisi de artık eskisi gibi değil. Daha fazla inisiyatif almasını bekliyorlar. Bu beklentiler de haklıdır. Biz de yine üzerine basarak söylüyorum 'tüzüğün verdiği yetkileri aşmadan' o beklentilere uygun davranacağız. Zaten ekibimi de oluştururken bu beklentileri de hesaba kattık. Ama bir kez daha belirteyim: Bizim yetkilerimiz ile yönetimin yetkileri arasında ince bir çizgi var. O çizgiyi aşarsanız problem olur. Yönetimleri genel kurul seçer, yönetimlere hesabı genel kurul sorar. Divan Kurulu hesap sorma makamı değildir. Yönetime muhalefet etme makamı değildir. Genel Kurulun iradesini koruma makamıdır."

Saral, kimsenin adayı olmadığını da belirterek, "Kimsenin adayı olmam, olmayız. Trabzonspor'un adamı, Trabzonspor'un adayıyız. Bu yakıştırma hem bana hem de ekip arkadaşlarıma hakarettir. Tamamen kendi irademizle ortaya çıktık. Bu durum çok speküle ediliyor" diye konuştu.

LİSTESİ BELLİ OLDU

Saral'ın listesinde Osman Necip Sevinç, Ahmet Faik Yavuz, İsmail Aydın, Güven Hacısalihoğlu, Ahmet Fazıl Pirselimoğlu, Tuncay Eyüpoğlu, Hakan Orhan'ın yer aldığı açıklandı. Saral'ın resmi başvuru dilekçesinide bugün sunacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler