Sanatçılar EYOF'u gezdi

Trabzon’daki sanat kuruluşlarının temsilcileri 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için inşa edilen spor tesislerini gezdiler.EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörlüğü, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü

Sanatçılar EYOF'u gezdi

Trabzon’daki sanat kuruluşlarının temsilcileri 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için inşa edilen spor tesislerini gezdiler.

EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörlüğü, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü tarafından organize edilen geziye Trabzon Sanat evi Dönem Başkanı İbrahim Sağlam ile birlikte Şehir Tiyatrosu Derneği, Kadın Sanatçılar Derneği, Karadeniz Plastik Sanatçılar Derneği, Müzik ve Halk Oyunları Gençlik ve Spor Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Karadeniz Yazarlar Birliği, Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği ile Karikatürcüler Derneği Trabzon Şubesi temsilcileri katıldılar.

Sanatçılar, sırasıyla Oyunlar Köyü olarak kullanılıp, daha sonra KTÜ öğrencilerine tahsis edilecek yurtları, 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Çok Amaçlı Spor Salonu ile Türkiye’nin tek üzeri-açılır kapanır, atlama kuleli olimpik yüzme havuzunu gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

İbrahim Sağlam, Trabzon’un spor olduğu kadar bir sanat kenti özelliği  bulunduğunu da hatırlatarak, “Gençlik Olimpiyatları ile Trabzon bir dünya kenti olma yolunda tanıtımla büyük mesafe alacaktır. Sonrasında bu tesislerde ulusal ve uluslar arası spor organizasyonları düzenlenebileceği için Trabzon büyük bir kazanım içindedir. Olimpiyatlar ve tesisler Trabzon için dönüm noktası olacaktır. Bu organizasyonda herkes gibi sanatın her dalında faaliyet gösteren dernek ve kişiler olarak  bizlerde azami düzeyde sorumluluk alacağız” dedi.

EYOF 2011 Trabzon Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Hayri Güner de, toplumun tüm kesimlerine hem tesisleri, hem de EYOF’u tanıtmak için çeşitli organizasyonlar yaptıklarını belirterek, gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor