"Samsunspor bu kararla şok oldu"

Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı, Samsunspor’un 3 puanının silinmesi ve CAS süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “Samsunspor ne zaman bir başarı yakalasa, başına beklenmedik olayların gelmes

"Samsunspor bu kararla şok oldu"

Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı, Samsunspor’un 3 puanının silinmesi ve CAS süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, “Samsunspor ne zaman bir başarı yakalasa, başına beklenmedik olayların gelmesi hem üzücü hem de düşündürücüdür. Play-Off’un hemen hemen garantilenip ilk iki hesapları yapmaya başladığımız sırada, karşı karşıya kalınan bu durum tüm Samsunspor camiasını şok etmiştir” denildi.

Eski yönetimlerinin parasını veremediği yabancı oyuncuların FIFA’ya yaptıkları şikayetler sonrası, Ben Ofosu ile ilgili cezanın kesinleştiği, bunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından eski yönetim zamanında Samsunspor Kulübü’ne tebliğ edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu cezaya gerekli itirazların zamanında yapılmaması ve ödemede hatalar yapılması sonucu kesinleşen üç puan silme olayına, Erkut Tutu başkanlığında göreve gelen yeni Samsunspor Yönetim Kurulu anında müdahale ederek kesinleşmiş parayı ödemesine rağmen, ödeme gününün aşılmış olması nedeniyle ceza kaldırılmamıştır. Bunun üzerine Ben Ofosu dosyasına FIFA’da itiraz ederek CAS’ta yeniden görüşülmesini sağlayan Sayın Erkut Tutu Başkanlığındaki Samsunspor Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu’na da ceza uygulamasını erteletmişti. Tam da bu dosyanın görüşüleceği CAS’taki duruşmadan bir gün önce TFF’nin cezayı uygulamaya koyarak Play-Off sıralamasının çok kritik bir noktaya geldiği sırada üç puanımızı silmesi, gerçekten üzüntü vericidir. Eğer, bu kararın şu anda uygulanmasının arkasında bilmediğimiz, örneğin FIFA’dan gelen bir baskı veya uygulanmaması halinde çok daha büyük cezaların gelecek olması gibi gerekçeler yok ise, bu cezanın şu anda uygulamaya konmasının gerçekten kabul edilebilir yanı yoktur. Bunu bu kent insanlarının, sporseverlerinin ve de Samsun’u yöneten siyasi irade ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBBM) temsil eden siyasetçilerinin içine sindirmesi de imkansızdır. Bu faturanın mutlaka bedelini ödeyecek sorumluları olmalıdır. Bu kişiler, Samsunspor Yönetimi tarafından hiçbir ön yargı ve koruma duygusallığına kapılmadan, Samsun kamuoyuna açıklanmalıdır.”

“KAYBEDİLMİŞ BİR ŞEY YOKTUR”

“22 Nisan 2015 günü CAS’ta yapılacak duruşmanın sonuçlanmasından sonra Samsunspor Yönetim Kurulu ile görüşülecek ve gelişmelere göre Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak yapılması gerekenler konusu değerlendirilerek alınacak kararlar, Samsunspor Divan Başkanlığı kararı olarak Samsun kamuoyu ile paylaşılacaktır” denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Şu anda önemli olan, bu şansız uygulamamanın hiçbir şekilde oyuncularımızı, teknik ekibimizi ve de cefakar taraftarlarımızı olumsuz yönde etkilememesidir. Önümüzde, kendi sahamızda oynayacağımız çok önemli iki maç vardır. Kaybedilmiş bir şey yoktur. Biz Divan Kurulu olarak alınacak bu iki maçla yeniden ilk altıda ki yerimizi alacağımıza inanıyoruz. Ayrıca bu olayın, sporcularımızı ve teknik ekibimizi çok daha fazla hırslandıracağına inanıyoruz. Siz Samsunspor sevdalılarının da her türlü gerekçeyi bir yana itip, stadı hınca hınç doldurarak vereceği o bilinen muhteşem desteği ile her iki maçı da alarak, hiçbir şeyin bizi Süper Lig yolundan alıkoyamayacağını tüm Türkiye’ye göstereceğimize olan inancımız, tamdır. Samsunspor, canlar ödeyerek onuru ile Türkiye’nin simgesi olmuş bir takımdır. Şimdi bunu bir kez daha kanıtlama zamanıdır. Asalım bayraklarımızı, statları dolduralım ve inandığımız yolda yürüyelim. Bırakalım, idari sorunları Samsunspor Yönetim Kurulu takip etsin. Onların da bunu başaracağı ve takipçisi olacağına olan inancımızı sürdürelim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler