Şampiyonun ödülü alındı

Türkiye Şampiyonluğunu 8 yıl önce ilçelerine getiren Çarşıbaşısporlu gençlere ödül olarak verilen 50 liranın geri ödenmesine dair tebligatı yapıldı. Bu parayı Belediye Başkanı ödedi Türkiye'yi Ayağa Kaldırmışlardı Çarşıbaşıspor genç futbol takımı... Bir i

Şampiyonun ödülü alındı

Türkiye Şampiyonluğunu 8 yıl önce ilçelerine getiren Çarşıbaşısporlu gençlere ödül olarak verilen 50 liranın geri ödenmesine dair tebligatı yapıldı. Bu parayı Belediye Başkanı ödedi

Türkiye'yi Ayağa Kaldırmışlardı

Çarşıbaşıspor genç futbol takımı... Bir ilçeden çıkıp önce Trabzon'da fırtına estirdi. Sonra grupları geçti. Ardından yarı finaller ve son olarak Türkiye Finallerinde rakiplerine sahayı dar etti. Evet; 2001 yılının 3 Haziran'ın da İstanbul Albayrakspor ile oynadıkları final maçını kazanarak A Gençlerde Türkiye Futbol Şampiyonu olarak tüm ülkede hayranlık uyandırıp Trabzon'u sevince boğan Çarşıbaşıspor Genç takım futbolcuları adeta davul zurna eşliğinde karşılanmıştı. Kahraman edasıyla Çarşıbaşı'na girmişlerdi. Konvoy eşliğinde önce Trabzon turu yapılmış, ilçelerinde de görkemli törenle karşılanmıştı. Bu takım elde ettiği büyük başarı sonucunda yüksek kabul görmüş, ilçede belediye başkanlığı, kaymakamlık ve birçok kurumun davetiyle birlikte şov aracı olmuştu!

Büyük Başarıya Çok Küçük Ödül
Sadece 8 bin nüfuslu bir ilçe temsilcisi olarak 3 bin 800 takımı geride bırakıp Türkiye şampiyonluğu kupasını Çarşıbaşı'na getiren bu aslan yürekli gençler zamanın kaymakamı Ekrem İnci tarafından 50'şer milyon liralık (50 TL) pirimle ödüllendirilmişlerdi. Koskoca Türkiye şampiyonluğunun ödülü 50 TL'de olsa gençler için bir cep harçlığıydı. Ve onlar da parayı analarının ak sütü gibi helal düşünerek yediler. Ve aradan 8 yıl geçti. Verilen para unutuldu gençler tarafından... Zaten o şampiyonluk kupası da neredeyse tozlu raflar arasında kaldı. Ancak, 2008'in son günlerinde kendilerine yapılan bir tebligatla şaşkınlığa uğradılar. Çünkü bugünkü Kaymakam Vekili Süleyman Özçakılcı, o günün Kaymakamı Ekrem İnci'nin verdiği 50'şer TL'lik yardımın 'Vakfın kuruluş maksatlarına uygun olmadığı' gerekçesiyle para geri ödeniyordu.

Traji-Komik Bir Durum Yaşanıyor
Çarşıbaşı Kaymakamlığınca yapılan ve Kaymakam Vekili Süleyman Özsandıkçı imzasını taşıyan tebligatta 8 yıl önce paraların ödendiği futbolculardan paranın geri istenmesi şok yarattı. İlk başta olaya inanamayan ve bunu bir şaka zanneden gençler takımının 18 kişilik kadrosunun tamamına aynı tebligatın yapıldığını öğrenince bu kez büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Kaymakamlık tarafından yapılan tebligatı Türkiye şampiyonluğuna imza atan takımın 18 genç isim ne yapacaklarını şaşırdılar. tebligatı alan futbolcular, Çarşıbaşı Belediyesi'nden yardım istediler. Ve Belediye Başkanı Mehmet Turan, 900 TL tutan parayı kaymakamlığa ödeyerek gençleri, büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Ama süreç içinde yaşanan olaylar, “Türkiye traji-komik olaylar ülkesi haline geldi” şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.

İşte Kaymakamlığın Yazısı

“İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2002–2007 yıları arası teftiş ve denetimi sonucu adınıza Vakıf Mütevelli Heyetinin 06.06.2002 tarihli ve 20 sayılı karar ile Çarşıbaşı Belediyespor Kulübünün 18 sporcusuna yapmış olduğu kişi başına 50,00 YTL (ElliYTL) toplam 900300 YTL'lik yardımın “Vakıfların, kamu kuruluşları ile vakıf, kulüp, dernek gibi kuruluşlara ayni ve nakdi yardımda bulunmaları vakıfların kuruluş maksatlarına uygun bulunmamaktadır” hükmü gereğince Çarşıbaşı Belediyespor Kulübü sporcu olduğunuz anlaşıldığından tarafınıza ödenmiş bulunan 50,00 YTL'nin (ElliYTL)Vakfımızın T.C.Ziraat Bankası Çarşıbaşı Şubesi nezdinde bulunan 11242496–5002 nolu hesabına yatırarak dekontunun Vakıf Başkanlığına sunulmasına önemle rica ederim.”

Kaynak :Demir Berk AKÇAY/ Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor