Şampiyonluklarına gölge düştü!

2011-2012 U-19 futbol sezonunda şampiyon olan Espiye Belediye Genç Takım oyuncularına kupa yerine ikinci kez ceza yağdı.  9 futbolcunun soyuma odasına isimlerini yazdıkları için birer yıl hapis cezası ile yargılanmalarına, Muhammet Göngör, Sedat Bıyık, Ay

Şampiyonluklarına gölge düştü!
2011-2012 U-19 futbol sezonunda şampiyon olan Espiye Belediye Genç Takım oyuncularına kupa yerine ikinci kez ceza yağdı. 
 
9 futbolcunun soyuma odasına isimlerini yazdıkları için birer yıl hapis cezası ile yargılanmalarına, Muhammet Göngör, Sedat Bıyık, Aydın Usta, Soner Bekçi’ye birer yıl hapis, 6 bin TL para cezası; Tugay Turan, İ. Alper Güvenli, Onur Acar, Çağlar Güdük ve M. Ali Kırca’ya da birer yıl hapis ve 4’er bin TL para cezası geldiği öğrenildi.
 
BERAAT ETMİŞLERDİ
 
Geçtiğimiz sezon U-19 liginde şampiyon olmayı başaran Espiye Belediye'de, deplasmanda oynanan Görele maçının ardından çıkan olaylar nedeniyle 1 idareci, 1 antrenör ve 16 futbolcuya toplam 3 bin TL ceza verilmişti. Görülen mahkeme sonunda suçları ispat edilemeyen idareci ve futbolcular bu suçtan dolayı beraat ederken, bu kez de soyunma odasına futbolcuların isimlerini yazdıkları için ceza yağdı.
 
BİRER YIL HAPİS
Görele İlçe Stadı'nda oynanan Görele - Espiye Belediye U-19 maçı sonrası çıkan olaylar neticesinde, Görele Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'ne ait kapalı spor salonunda kamu malına zarar verildiği gerekçesiyle 9 futbolcuya soyuma odasına isimlerini yazdıkları için birer yıl hapis cezası ile yargılanmalarına ve Muhammet Göngör, Sedat Bıyık, Aydın Usta, Soner Bekçi’ye birer yıl hapis, 6 bin TL para cezası, Tugay Turan, İ. Alper Güvenli, Onur Acar, Çağlar Güdük ve M. Ali Kırca’ya da birer yıl hapis ve 4’er bin TL para cezası geldiği öğrenildi.
 
Ceza alan Espiye Belediye sporcuları yaptıkları açıklamada, "Bizler U-13, 15, 17 ve 19 takımında futbol oynadık. Görele'de oynadığımız maçta galip gelerek il şampiyonu olduk. Ordu'ya giderek bölgeler şampiyonasına katıldık. Görele maçı sonrası kupa alırken, yanımızda olan yöneticiler, ceza alınca bize sahip çıkmadılar. Bizleri yalnız bıraktılar" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor