“Şampiyonluk vaadedilmez”

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muammer Saka, yeni sezonda camiaya şampiyonluk sözü yerine bu hedef için oynayacak bir ekip oluşturacaklarının garantisini verdiklerini vurguladı. İkinci kez yönetim kurulunda görev alan Saka başarı için tüm dinamiklerin bir

“Şampiyonluk vaadedilmez”
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muammer Saka, yeni sezonda camiaya şampiyonluk sözü yerine bu hedef için oynayacak bir ekip oluşturacaklarının garantisini verdiklerini vurguladı. İkinci kez yönetim kurulunda görev alan Saka başarı için tüm dinamiklerin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, birçok konuda taraftarlara ve camiaya çok önemli mesajlar verdi.

Dört sene önce Atay Aktuğ yönetiminde ilk yöneticilik deneyimini yaşadınız. Dört sene önceye göre neler değişti, neler değişmedi?

Atay Aktuğ yönetimi geldiği ilk yılda oldukça başarılı bir grafik çizdi. Ancak kongre kararı, sizin de bildiğiniz gibi saha sonuçlarına bağlı olarak alındı. Yeni gelecek yönetimin daha sağlıklı çalışma ortamı sağlayacağını düşündük ve o dönemde kongreye gittik. Kongreyle gelen yeni yönetim camiasının beklentilerini karşılayamadı. Sadece saha sonuçları değil, hemen başarı gelsin anlayışıyla yapılan transferler, ekonomik olarak da kulübü yordu. Borç yükü arttı. Böyle bir dönemde işbaşına geldik. Bizden sonra 25 futbolcu geldi gitti, üç hoca değişti, yönetimsel sorunlar oldu ama kısa zamanda bu sorunları toparladık diye düşünüyorum.

Hem sayın başkan hem de yöneticiler nezdinde, yeni yönetim Trabzonspor'a neler katacak?

Hem Sadri başkan hem de yönetici arkadaşların pek çoğu daha önceki yönetimlerde bulunan tecrübeli isimler. Beklentilerin farkında olan bir yönetim kadrosu var. İyi niyetle çalışıyoruz. Çoğu arkadaşımız kendi işlerine Trabzonspor kadar özen göstermiyor. Şunu söyleyeyim; başarıya endeksli vaatler, baskıya neden oluyor bu da başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri.

Yeni sezonda taraftarın beklentisi yine çok yükseklerde. Bu durum, yeni bir baskının habercisi olur, bu da yeni yanlışlar anlamına gelir mi?

Hayır. Atay bey zamanında da şampiyonluk vaat etmedik, şimdi de etmiyoruz. Şampiyonluğa oynayacak bir ekip oluşturma derdindeyiz. Geçtiğimiz sezon 70 puanla şampiyon olundu, oysa biz 77 puanla ikinci olmuştuk. Sezon içindeki durum da önemli.

Ersun Yanal'la ilgili görüşleriniz neler?

Kesinlikle hiçbir problem yaşanmadı. Bütün transfer görüşmelerinin içinde hoca vardı. Bir de şöyle bir durum söz konusu; Ersun hoca ya da bir başkası, bir takımla üç-beş sezon gidebilmeli. Yönetimlerde de futbolcularda da istikrar olmalı. Ancak Trabzon'da birbirini desteklemeye değil de yemeye dayalı bir yapı var. Bunu kırmamız lazım.

Biliyorsunuz, son senelerde transfer edilecek oyuncular sezon başı kamplarına ya hiç katılamıyor, ya da son anda katılıyor. Bu sezon böyle bir sorun olacak mı?

Şu andaki çalışmalara göre sezon başı kampı eksiksiz olacak. Zaten tüm yönetici arkadaşlar ve Sadri başkan bunun için çalışıyoruz. Ersun hoca ve diğer teknik ekip de bunun mücadelesini veriyor.

Şampiyonluğa giden yolda pek çok engel vardır ama öncelikle halledilmesi gereken sorun ya da sorunlar nelerdir?

Eski yöneticileri, futbolcuları, basını ve taraftarıyla dinamik bir yapımız var. Bütün dinamiklerin olumlu anlamda tek hedefe odaklanmasını çok önemsiyorum. Bütün dinamiklerimiz tek Trabzonspor'un başarısı için çalıştığı gün, şampiyonluklardan söz edebiliriz.

Yönetim Trabzon içindeki birliği sağlama noktasında yol aldı mı?

Bunun çabasını veriyoruz. Bazen iyi yapmak uğruna hatalar yapıyoruz. Kimse kötü niyetli değil. Ama sabır anlayışımız yok. Yapıcı olmalıyız. Bazı şeyler yanlış olabilir. Yanlış ararsanız kırk tane yanlış bulursunuz. Trabzonspor kimsenin değil, kamunundur, Trabzonsporlularındır. Bu kulübün, bölgeye ve kente çok büyük katkısı var. Dönerci Akçay'ından, Nihat Usta'sına, otelinden esnafına her şeyi olumlu etkiliyor.

Taraftarın bu sene beklentisini biliyorsunuz. Bu beklentilerin senelerdir ertelenmesi sabır kavramının da içini boşaltıyor. Taraftara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Bizim insanımız nasıl sinemaya giderken, yolculuğa çıkarken bilet alıyorsa maça giderken de lütfen biletini alsın. Bu şuur bizde eksik. Senelerdir böyle alışılmış. Yönetici arayalım, onu arayalım bedava bilet alalım. Stadyumda kombine biletli sayısını artırmak istiyoruz. Stadın yüzde 80'ninin kombineli olmasını istiyoruz. İstanbul'daki işadamı arkadaşlarımız kombine alsın, oradaki akrabasına, arkadaşına kullandırsın istiyoruz. Bunun yanında etrafımızdaki insanlara TS Club ürünleri hediye etmeliyiz. Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı arkadaşlarımızın evlerine gidiyoruz, mutlaka kendilerinde ya da çocuklarında tuttukları takımın lisanslı ürünleri bolca mevcut. Oysa bu şuur da bizde yok. Hatta yönetici arkadaşlarımızda bile yok.

Trabzonspor koleji ve kulübün eğitimle ilgili projeleri nelerdir? Size ne görev düşüyor?

Trabzonspor Koleji ve üniversitesi gündemimizde ama üniversite biraz zor. Kolejle ilgili ön anlaşmalar yapıldı ama kurulacak kolejin normal eğitimli mi yoksa spor ağırlıklı mı olması konusunda araştırmalar devam ediyor.

İstanbul'da düzenlenen geceden geri dönüşüm oldu mu?

Oldu, olmaya da devam ediyor. İstanbul'da Trabzonspor'a katkı sağlayan, sağlamaya hazır çok insanımız var. İşlerimizden fırsat bulup o insanları da ziyaret etmemiz gerekiyor. Özellikle bir isim vereceğim. Erdem Holding'in ortaklarından Zeynel Abidin Erdem'in kardeşi Nezihi Erdem bey. Mardinli bir işadamı ve de Trabzonsporlu. Trabzonspor rozetini yakasından çıkartmıyor. Böyle isimleri camiaya katmamız gerekiyor.

Trabzonspor İstanbul Temsilciliği neden kapatıldı? Yeniden başka bir yerde açılacak mı?

Temsilcilik Trabzonspor'a yüktü. Yeniden bir temsilcilik olmayacak. Biz buradayız, başkan burada, herkesin işyeri var. Bizim yerlerimiz Trabzonspor'un da yeridir. Yönetici olarak fırsat bulup da temsilciğine gidemiyorduk. Düşünün artık.

Son olarak en kötü ihtimali düşünürsek, sezona kötü başladık, kötü devam ettik, ne olur?

Böyle olmayacağını umuyorum. Yönetici arkadaşlarımız başarı için çalışacak. İşler kötü gider de, yönetimden rahatsız olanlar olursa, kimse 'Aman burada oturalım, Hiçbir yere gitmeyelim' diye bir anlayışımız yok. Önemli olan Trabzonspor'dur, kişiler değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor