Şampiyonluk geliyor mu?

Trabzonspor-DenizlisporŞampiyonluk sanki Trabzonspor'un ayağına geliyor.Her hafta sanki beni kucakla diye yalvarıp duruyor.Bu kadar kötü oynayıp da kazanmak...Bu kadar çok pozisyon verip de kaybetmemek...Bu kadar mahkum oynayıp dasonuca gitmek,...Öyle her

Şampiyonluk geliyor mu?

Trabzonspor-Denizlispor

Şampiyonluk sanki Trabzonspor'un ayağına geliyor.

Her hafta sanki beni kucakla diye yalvarıp duruyor.

Bu kadar kötü oynayıp da kazanmak...

Bu kadar çok pozisyon verip de kaybetmemek...

Bu kadar mahkum oynayıp dasonuca gitmek,...

Öyle her takımın başarabileceği bir olay değildir.

Ligin ikinci yarısının ilk dört haftası Trabzonspor için büyük önem taşıyordu.

Bu dört haftada en az 8 puan hedefleniyordu.

Üst üste hem de deplasmanda birbirinden zorlu maçlar sonunda gelen 8 puan Trabzonspor'u şampiyonluğa biraz daha yakınlaştırdı.

Zorlu maçlar serisini istediği gibi atlatan Bordo Mavililer yeni bir dört maçlık seriye başlıyor. Ama bu seri ilk seriye göre daha kolay gibi..

Son Beşiktaş maçında bir takım bu kadar mahkum oynayıp, bu kadar pozisyon veriyorsa, yaptığı tek atakla golü buluyorsa ve sonuçta bir puan alıyorsa bu, şampiyonluğun habercisi neden olmasın ki?

Son yıllarda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluklarına bakın. Hepsinde de kötü futbol ama kazanan takım vardı.

Onun için Trabzonspor'un kötü oynamasına bakmayın.

Önemli olan dirençli olmasıdır. Beşiktaş maçında bunu gördük.

Bende sürekli eleştiriyordum kötü futbolu.

Ama bu kadar kötü oynayıpta kazandıktan sonra artık kötü futbol eleştirilerimi askıya aldım.

Çünkü, bundan sonraki her maç taktik maçıdır. Gerekirse kötü oynayıp kazanmak maçıdır.

İşte Beşiktaş maçı da öyle bir maçtı..

Bana göre Ersun Yanal çok doğru bir taktikle maça başladı.

Amacı, Beşiktaş'ı üzerine çekip kontrataklarla gole gitmekti. Nitekim gol de böyle geldi.

Eğer kazanılan topların yarısı bile iyi kullanılmış olsaydı, inanın Trabzonspor mahkum oynadığı maçtan çok farklı galibiyetle ayrılırdı.

Çünkü, Ersun Yanal'ın taktiği tutmuştu. Beşiktaş tam istediğimiz gibi oynuyordu.

Böyle olunca da arkada çok boş alan bıraktı. Selçuk ve Colman, bu boş alanları görüp Gökhan-Umut ve Yattara'yı topla buluşturabilseydi Beşiktaş kalesi gole boğulurdu.

Maç öncesi yazımda da belirtmiştim. Yattara her çıktığında Trabzonspor golü yiyor.

Yattara kötü oynuyormuş. Bir bakın bu maça. Kaç tane daha futbolcu kötü oynuyordu. Peki o zaman niye hep Yattara çıkıyor.

Ayrıca da Ersun Yanal bundan önceki maçlarda hiç yapmadığını bu maçta yaptı.

İlk yarıyı 1-0 önde bitirmişsin, ikinci yarının başında Umut'u dışarıya alıyorsun. Bence biraz daha tutabilirdi.

Kaldı ki giren oyuncular çıkanlardan çok iyi değil ki.. Alanzinho'yu da gördük. İsaac'i bir iki maç dışında zaten hep kötü olarak görüyoruz. Öyleyse böyle maçlar onların maçı değildir.

Dört haftalık önemli maçlar serisini atlatan Trabzonspor, kendi sahasında Denizlispor ile karşılaşıyor.

Denizlispor deplasmanlarda pek başarısı yok. Daha çok kendi sahasında kazanıyor.Trabzonspor,  cezalı Hüseyin'in ve Umut'un yokluğunu bu maçta hissetmeyeceğini bekliyorum.Ayrıca da müthiş bir taraftar desteği oluyor Avni Aker'de. Bu destek, bu hırs, bu mücadele Trabzonspor'u kazandırır(Tahmin:1)

 

Galatasaray-Kocaelispor

Galatasaray'ın akortu bozuldu. İlk yarıda şiir gibi top oynayan takım Lincoln-Kevel yokluğu yüzünden adeta yerlerde sürünüyor.Ama bu kez Kocaelispor gibi zayıf bir rakiple karşılaşacak olması, onu bu durumdan kurtarabilir.(Tahmin:1)

 

Gençlerbirliği-Fenerbahçe

Fenerbahçe, Hacettepe gibi zayıf bir rakibe 7 gol atmanın havasında.Sanki bütün sorunlar halledilmiş gibi.. Bu hava onları Ankara'da olumsuz etkileyebilir. Hacettepe galibiyetinde Guiza'nın yerine Semih'in zorunlu olarak oynaması etkili oldu Gençlerbirliği'nde Troise cezalı. Fenerbahçe yine Semihli kadrosu ile oynayacak..(Tahmin:%40:0  %30:2  %30:1)

 

Gaziantep-Beşiktaş

Beşiktaş'ın Trabzonspor maçındaki futbolu çok olumlu idi. Ancak bu, birazda Bordo Mavili futbolcuların kazandıkları topları kullanamamasından kaynaklandı. Antep ayağa iyi pas yapan takım. Tabata'nın cezalı olması önemli bir eksiklik. Tabata oynuyor olsaydı Gaziantep'e daha fazla şans verirdim. Ama şimdi sadece beraberlik verebiliyorum. Beşiktaş da yeni transfer Ernts defansla hücum arasında iyi bir köprü görevi yapıyor.Mustafa Denizli tek forvet anlayışını bu maçta bozabilir. Ayrıca da Delgado yeniden sahalara döndü ve iyi de oynadı. Bu faktörler konuk takımı daha fazla öne çıkarıyor(Tahmin: %60:2 %40:0)

 

Sivasspor-Eskişehirspor

Sivasspor evinde oldukça başarılı.Geçen hafta Bursa'da zorlandılar.Son haftalarda kazanmakta zorluk çekiyorlar. Eskişehir takımı deplasmanlarda iyi değil. Ama savunma anlayışları iyi. Sivas'daki beraberlik umutlarını savunma anlayışlarına veriyorum(Tahmin: %70:1 %30:0)

 

Konyaspor-Antalyaspor

Konyaspor sahasında bir türlü kazanamıyor. Antalya içerde dışarıda çok iyi oynayıp iyi sonuçlar alıyor. Üç ihtimale açık bir maç(Tahmin:%45:0 %35:2  %20:1)

 

Kayseri-Bursa

Haftanın berberliğe yakın maçlarından birisi.(Tahmin:0)

 

İstanbul Büyükşehir-Ankaragücü

İstanbul Büyükşehir, Fenerbahçe ve Ankaraspor galibiyetlerinden sonra düşüşe geçebilir.(Tahmin:%65:0  %35:2 )

 

Hacettepe-Ankaraspor

Hacettepe her geçen hafta küme düştüğünü kabul edercesine oynuyor. Ankaraspor son üç maçını kaybetmiş. Mutlaka kazanması gereken bir maç(Tahmin:2)

 

Not: 21-24 Şubat tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde(AKM) “Trabzon Günleri” etkinlikleri yapılacaktır. Ben de 21-22 Şubat Cumartesi-Pazar günleri Trabzonspor standında “Derin Trabzonspor” kitabımın ikinci baskısını imzalayıp okurlarla birlikte olacağım. Tüm okurlarımı AKM'ye bekliyorum.

 

cevatocak@hotmail.com

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor