Şampiyonlar Liginde önemli değişiklik!

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, UEFA'nın en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi'ne ilginin daha da artması amacıyla formatı üzerinde değişiklikler yapılması planlanıyor.   "SÜPER LİG GRUPLARI"   Planlamalar arasında, organizasyona yeni bir el

Şampiyonlar Liginde önemli değişiklik!
İngiliz basınında yer alan haberlere göre, UEFA'nın en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi'ne ilginin daha da artması amacıyla formatı üzerinde değişiklikler yapılması planlanıyor.
 
"SÜPER LİG GRUPLARI"
 
Planlamalar arasında, organizasyona yeni bir eleme turunun daha getirilmesi ve "Süper Lig Grupları" adıyla sekizer takımın yer alacağı 2 grup oluşturulması yer alıyor. Şu anki sistemde, 8 grupta 4 takım mücadele ediyor.
 
Haberlerde, UEFA'nın yapmayı planladığı değişiklikler üzerine kulüplerle görüşmeler yaptığı, nihai bir organizasyon şeması konusunda ise henüz anlaşma sağlanamadığı vurgulanıyor.
 
2019'A KADAR DEĞİŞİM YOK
 
UEFA'nın televizyon şirketleriyle önceden yaptığı anlaşmalar nedeniyle 2017-2018 sezonunun sonuna kadar Şampiyonlar Ligi'nin formatında herhangi bir değişime gidilemeyecek.
 
İtalyan temsilcisi Inter'in, liglerinde başarılı olamayan önemli kulüplerin Şampiyonlar Ligi'ne alınması için özel davetiye (wild-card) verilmesi yönünde UEFA'ya öneri sunduğu, Avrupa Kulüpler Birliğinin ise İtalya, İngiltere, İspanya, Almanya ve Fransa'dan 20 takımın birbiriyle karşılaşacağı yeni bir turnuvanın yapılması konusunu masaya yatırdığı kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler