Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alındı

UEFA, İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı'na alındığını duyurdu.

Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den alındı

UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı'na alındığını duyurdu.

Final geçtiğimiz yıl da Türkiye'de oynanacaktı ancak pandemi koşulları nedeniyle Portekiz'in Lizbon kentinde bulunan Estadio da Luz'da yapılmıştı. Bu sezona ertelenen Türkiye finali tekrar Portekiz'e alındı.

"TÜRKİYE 'KIRMIZI LİSTE'YE ALINDIĞI İÇİN"

UEFA'nın açıklaması şöyle:

Türkiye'nin Birleşik Krallık tarafından 'kırmızı liste'ye alınmasının ardından İngiliz taraftarlar için aşılamaz seyahat zorlukları nedeniyle final İstabul'dan Porto'ya alındı.

Finalin İstanbul'da yapılması planlanıyordu ancak İngiltere hükümetinin Türkiye'yi Covid-19 nedeniyle 'kırmızı liste'ye koyma kararının ardından, finalin İstanbul'da oynanması Chelsea ve Manchester City'nin yerli taraftarlarının maça gidemeyeceği anlamına geliyordu. UEFA, bir yıl boyunca takımlarından uzak tutulan taraftarların finalde olabilmesi için her şeyin yapılması gerektiğini düşündü.

UEFA, maçın İngiltere'ye alınmasını tartıştı ama yetkililerin tüm çabalarına rağmen İngiltere'deki karantina düzenlemelerinden gerekli muafiyet elde edilemedi.

Portekizli yetkililer devreye girerek UEFA ile hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalıştı. Portekiz, İngiltere için 'yeşil liste'de olduğundan taraftarlar karantinaya alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler