Şampiyona Trabzon'da başladı

Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüzde 70 ve yüzde 90 oranında görme özrü bulunan sporculardan oluşturulan takımların katılacağı Türkiye Şampiyonası maçları Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu ile Çok Amaçlı Spor Salonu'nda oynanıyor. Sadece kalec

Şampiyona Trabzon'da başladı

Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüzde 70 ve yüzde 90 oranında görme özrü bulunan sporculardan oluşturulan takımların katılacağı Türkiye Şampiyonası maçları Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu ile Çok Amaçlı Spor Salonu'nda oynanıyor. Sadece kalecilerin sağlam kişiler oluştuğu görme engelliler futbol takımlarının salondaki maçlarında değişik kurallar uygulanıyor.


Görme özürlü oldukları için zilli topla oynatılan maçlarda 15'er dakikalık iki devre halinde yapılıyor. Oyun süresince 5 faul yapan oyuncu müsabaka dışı kalıyor. Bir devrede 5 faul hakkını dolduran takıma 10 metre penaltı cezası uygulanıyor. Müsabakalarda ilk 3'e giren takımlara kupa, sporculara ise madalya verilecek.

Açılışa Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Gençlik ve Spor İl müdür Şerif Özgür, Belediye Başkan yardımcısı Osman Gökhan Bali, Görme Engelliler Federasyon başkan vekili Abdullah Çetin, Milli Olimpiyat Komitesi genel sekreteri Neşe Gündoğdu'da katıldı. Müsabakalara Türkiye'den 20 kulüp katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler