Şampiyona ağır ceza verildi

Pekin Olimpiyatlarında elde ettiği başarının ardından büyük şirketlerle oldukça yüksek bedellerle sponsorluk antlaşması yapan Phelps'i destekleyen firmaların sponsorluk anlaşmalarını iptal etmeleri gündeme geldi. Phelps'e sponsor olan firmalar arasında Kellogg's, Subway, Mazda, Visa ve AT&T gibi dev firmalarda var. Geçtiğimiz Aralık ayında bir televizyon programına konuk olan Phelps'in menejeri Peter Carlisle, yüzücünün sponsor gelirlerinden yaşamı boyunca 100 milyon dolar elde edeceğini söylemişti.

Şampiyona ağır ceza verildi

Altın çocuk lakaplı yüzücünün, geçtiğimiz Kasım ayında Güney Carolina Üniversitesinin kampüsünde arkadaşlarının düzenlediği bir partide uyuşturucu kullanırken, çekilen bir fotoğrafının İngiliz basınında yayımlanması dünyada şok etkisi yaratmıştı.

UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI KABUL EDİP ÖZÜR DİLEDİ

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Phelps, Henüz 23 yaşımda, havuzda elde ettiğim başarının aksine kendime yakışık almayan ve ayıplanacak bir davranış sergiledim. Bu hata insanların benden bekledikleri bir davranış değildi. Çok üzgünüm. Özür dilerim hayranlarıma ve halka söz veriyorum tekrar böyle bir şey olmayacak." dedi.

Olimpiyatlarda kazandığı 14 altın madalya tarihe geçen ve ABD'nin altın çocuğu olarak anılan Phelps'in daha öncede aşırı alkolüyken trafik kontrolünde polis tarafından yakalanmıştı, mahkemeye çıkartılan Phelps suçunu kabul etmesinin ardından serbest bırakılmıştı. Phelps olayın ardından hayranları ve Amerikan halkından yaptığı hatayı affetmelerini isteyip, özür dilemişti. Phelps, ülkesi ABD adına 6 altın ve 2 gümüş madalya kazandığı 2004 Atina Olimpiyatları sonrasında meydana gelen olay sırasında henüz 19 yaşındaydı.

"OLİMPİYAT KOMİTESİ O BİR MODELDİ BU DAVRANIŞI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"

Amerikan Milli Olimpiyat Komitesi, Phelps'in yayımlanan skandal fotoğrafının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, " O, özellikle genç kuşağın arasında örnek olarak gösterilen bir kişiydi, davranışları genç kuşak için bir modeldi, sergilemiş olduğu bu uygunsuz tavırla bizleri hayal kırıklığına uğrattı."denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler