Şampiyon Abdullah Öztürk'ten anne babalara çağrı: Bugün var yarın yoksunuz...

Trabzon ve Trabzonspor'un gururu olan Abdullah ve Ali Öztürk kardeşler basın açıklaması yaptı

Şampiyon Abdullah Öztürk'ten anne babalara çağrı: Bugün var yarın yoksunuz...

Haber61 Spor Servisi

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda masa tenisinde altın madalya kazanan Abdullah Öztürk ile bronz madalya kazanan kardeşi Ali Öztürk antrenörleriyle birlikte Trabzon’da basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak altın madalya kazanan Abdullah Öztürk açıklamalarda bulunurken şöyle konuştu;
“Ben 2016’da da şampiyon olmuştum. 2020 Tokyo biraz daha uzun sürdü pandemiden dolayı bir yıl daha fazla beklemek zorunda kaldık. Pandemi nedeniyle çalışamadığımız dönemler oldu. Rakiplerimiz kapalı kutuydu onları göremedik onlar da bizi göremedi. Antrenörümüzle çok iyi şekilde çalıştık.

Şampiyon Abdullah Öztürk'ten anne babalara çağrı: Bugün var yarın yoksunuz...

ÜLKEMİZE ARMAĞAN OLSUN

Trabzon’a memleketime geldim. Sporculuk hayatımda yaşamadığım duyguları 1.5 yıldır yaşıyorum. İl müdürümüze organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Trabzonspor başkanı Ağaoğlu’na teşekkür ediyorum istanbul’da sabah 5’te karşıladı bizi. Süreç zordu. Cumhurbaşkanımızın da destekleri oldu. Aramızda görünmeyen kahramanlar oldu. Madalyamız Trabzon’a ve ülkemize armağan olsun

SARILIP AĞLADIK

Final maçında çok heyecanlıydım. 30 Ağustos olması da beni çok motive etti. Bakan bey geldi daha da heyecanlandım. Karşımda maçı izliyordu. Taraftar gibi bağırıyordu. Son saniye aldıktan sonra sevincimi onunla paylaşmak istedim. Ona giderken yerdeki çıkıntıya takılıp düştüm. Sarılıp ağladık. 
Şuanda ne kadar engelliye ulaşabilirsek, rekabeti ne kadar arttırabilirsek, paralimpikte çok daha fazla madalyaya ulaşırız. Onlara ulaşmamız için de medyaya ihtiyaç var.

TRT kameramanı vardı, Trabzonsporlu olduğunu ve formasını getirdiğini söyledi. Ona maçta giymesini ve motive olacağımı söyledim. O da giydi Trabzonspor forması da beni motive etti.

Şampiyon Abdullah Öztürk'ten anne babalara çağrı: Bugün var yarın yoksunuz...

ANNE BABALARA ÇAĞRI

Engelliler evde kalmasın. Spor salonlarına gelin. Bizler yapabiliyorsak sizler de yapabilirsiniz. Anne babalara çok iş düşüyor. Biz o anlamda şanslıydık. Ay yıldızı temsil etmek çok güzel. Engelli çocuklarınızı salonlara getirin sporla tanıştırın. Bugün sizler varsınız yarın yoksunuz, onlar engelli bireyler ve kendi kendilerine yaşayabilmeleri gerekir. Anne babalar sizlerin öncü olması lazım.

Yusuf hocam ve kardeşi bizi keşfetti. Yatılı okulda kalıyorduk. Bir hafta sonu hocalarımız seçmelere geldi biz de katıldık. Hobi olarak başladık. Bizlere hedef yüklemeleri yaptılar motive ettiler. Sürecimiz öyle başladık. Günde 6 saat antrenman yaptık. Avrupa’yla aramızda 60-70 yıl fark vardı biz bu farkı gece gündüz çalışarak 7 yılda kapattık ve madalyalar gelmeye başladı.  Biz Ali ile birlikte çalışıyoruz. Bireysel sporlarda partneriniz çok iyi. Abi-kardeş çalıştığımız için çok şanslıyız.”

5-10 DAKİKA İSTİKLAL MARŞI DİNLETECEĞİZ
Bronz madalya alan Ali Öztürk ise  “Bireyseldeki ilk madalyam. 3. Oldum. Çalışmalarımız devam ediyor. Paris’te 2024’te inşallah abi kardeş olarak yer alacağız. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.  Burası bir tecrübe oldu bizim için. Benim kategorim biraz daha zor. İnşallah abi kardeş aynı anda peş peşe istiklal marşımızı dinleteceğiz. 5-10 dakika İstiklal Marşı dinleteceğiz. 15 yıldır birlikte antrenman yapıyoruz. Birbirimizi izliyoruz ve açıklarımızı söylüyoruz. Birlikte çalışıyoruz” dedi.

Şampiyon Abdullah Öztürk'ten anne babalara çağrı: Bugün var yarın yoksunuz...

HEDEF MADALYA SAYISINI ARTTIRMAK
Paralimpik masa tenisi Milli Takım Antrenörü Yusuf Kılınçkaya “Çocuklarımızla birlikte lise çağından beri birlikteyiz. Altın bronz gümüş madalyalar kazandık. Bunun arkasında çok ciddi şekilde emek verenler var. İlhami hocamız var ona çok teşekkür ederiz Bize her zaman inanan herkese çok teşekkür ederiz. Bakanımız bütün kamplarda yanımızda oldu ona teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hedefimiz Paris’te madalya sayımızı yukarıya çıkarmak.  “ifadelerini kullandı

ALİ DE TRABZONSPOR’DA

Trabzonspor masa tenisi antrenörü Gürhan Zengin ise yaptığı açıklamada Ali Öztürk’ün de Trabzonspor’a katılacağını açıklayarak şu ifadeleri kullandı;
“Biz Abdullah’la Ankara’da Yusuf hocam sayesinde tanıştık. Koyu Trabzonsporlu olduğunu, Trabzonlu olduğunu öğrendik. İlkleri yapmak istedik. Neden paralimpik sporcu normal liglerde oynamasın düşüncesiyle onu kadromuza kattık. 3. Lig’de oynadık, 1. Lige kadar çıktık. Trabzonspor kulübü başkanı her zaman yanımızda oldu. Süper Lig’de kadın takımımız var inşallah erkek takımımızı da çıkaracağız. İnşallah beraberce masa tenisinde olacağız. Ali kardeşimizi de kadromuza katarak onların normal liglerde oynaması gerektiğini göstereceğiz.”

rabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise sporcuları tebrik ederek “Trabzon olarak mutlu ve gururluyuz. Şehrimizin Tokyo’da bu şekilde temsil etmesi bize gurur vermiştir. Sporcularımızı tebrik ediyorum.” Dedi.
Şampiyon Abdullah Öztürk'ten anne babalara çağrı: Bugün var yarın yoksunuz...

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler