Sadri Şener TS'ye hayat verdi

Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen Trabzonspor, zirvedeki yerini korudu. Bordo-mavili kulübü her alanda yeniden canlandıran, tribünlere heyecan getiren ve fair play ruhunu kazandıran Sadri Şene

Sadri Şener TS'ye hayat verdi

Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen Trabzonspor, zirvedeki yerini korudu. Bordo-mavili kulübü her alanda yeniden canlandıran, tribünlere heyecan getiren ve fair play ruhunu kazandıran Sadri Şener ve yönetim kurulu, yaptığı akıllı icraatlarla Bordo-mavili kulübü zirvede tutuyor. Trabzonspor markasını daha da yüceltmek için saha sonuçları yanında kalıcı gelirler elde etme adına önemli adımlar atan Trabzonspor yönetimi, geçtiğimiz sezon alt sıralarda mücadele ederek prestij kaybına uğrayan takıma hayat vererek zirvenin en güçlü takımı yaptı.

2007-2008 sezonunda 21. haftada oynanan Bursaspor maçıyla birlikte göreve gelen Sadri Şener ve yönetimi, kongrede galip gelmenin ardından 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'ndan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçına yürüme gitmişti. Söz konusu karşılaşmayı Bordo-mavili takım 2-1 kazanırken, Sadri Şener ve ekibi Trabzonspor'u 7. sırada devralmıştı.
Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulunun göreve gelmesinin ardından Trabzonspor, bugüne kadar oynadığı 27 lig maçında 15 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 7 de beraberlik aldı. Bordo-mavili takım, bu maçlarda 36 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü. Elde edilen saha sonuçlarıyla Sadri Şener ve ekibi, yüzde 56'lık bir başarı ortalaması yakaladı.

2007-2008 sezonunda göreve gelen Trabzonspor yönetimi, Teknik Direktör Ersun Yanal ile yola devam kararı alarak takımın başında tuttu. Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor, söz konusu sezonda oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 de beraberlik elde etti ve 24 puan toplayabildi. Bordo-mavili takım, bu maçta attığı 17 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü. Şener ve yönetim kurulunun göreve geldiği 2007-2008 sezonunda yüzde 50'lik bir başarı ortalaması yakalayan Trabzonspor, sezonu 49 puanla 6.
sırada tamamlamıştı.

Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulu, 2008-2009 sezonuna girerken Trabzonspor'da yeniden bir yapılanma süreci başlattı. Kadroyu yenileyen Bordo-mavili yönetim, geçen sezon aldığı enkazın yerine zirveye oynayan bir takım ortaya çıkardı. Yaptığı flaş transferlerin yanında icraatlarıyla da dikkatleri üzerine toplayan Bordo-mavili yönetim, camiaya yeni bir heyacan getirerek, güven verdi.
Sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, bu sezon oynadığı 13 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak, 28 puan topladı ve en yakın rakibinin 3 puan önünde zirvede yer alıyor. Bordo-mavili takım, söz konusu maçlarda rakip fileleri 19 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise 10 gol gördü. Trabzonspor, yüzde 62'lik bir başarı ortalamasıyla lig lideri olarak yoluna devam ediyor.

Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulunun Trabzonspor'un başına gelmesinin ardından Bordo-mavili kulüp her alanda başarı grafiğini yükselterek zirveye oynayan takımlar ortaya çıkardı. Sadece Trabzonspor A Takımı'nda değil altyapıda da yeniden yapılanma sürecine giren Bordo-mavili kulüp bunun semeresini almaya başladı. Trabzonspor PAF Takımı, bu sezon oynadığı pozitif futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazanarak gelecek adına büyük umutlar veriyor.

Şu ana kadar oynadığı 13 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan PAF Takım, 32 puan toplayıp liderlik koltuğuna oturdu. PAF Takımı, bu maçlarda attığı 27 gole karşılık, kalesinde 8 gol gördü.

Süper Gençler de, Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'nde geride kalan 10 hafta sonunda topladığı 23 puanla ilk sırada yer alıyor. 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Süper Gençler, söz konusu maçlarda rakip filelere 23 gol gönderdi.
Geçtiğimiz sezon kurulan bayan futbol takımı da bu sezona iyi bir giriş yaparak oynadığı 2 maçı da kazanarak ligdeki iddiasını ortaya koydu. Ligin ilk maçında Mersin Camspor'u, ikinci maçında Bucaspor'u mağlup ederek 6 puan toplayıp averajla 4. sıraya yerleşti.

Bu sezon yeniden yapılanan ve Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele etmeye başlayan basketbol takımı ise yeni kadrosuyla birlikte oynadığı 7 maç sonunda topladığı 13 puanla ligde averajla ikinci sırada yer alıyor. Şu ana kadar sadece 1 yenilgisi bulunan basketbol takımı, sezon sonunda Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi hedefliyor.

Trabzonspor'un, TFF 2. Lig 4. Grup'ta mücadele eden pilot takımı Trabzon Karadenizspor ise bu yıl yeni oyuncuların bir araya getirilmesiyle oluşturulmasına rağmen kısa sürede takım olma yolunda büyük bir gelişim gösterdi. Trabzon Karadenizspor, üst üste aldığı galibiyetlerle geride kalan 17 hafta sonunda topladığı 29 puanla ligde averajla ikinci sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler