Sadri Şener Hakim karşısına çıktı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzonspor'un Eski Başkanı Sadri Şener yarın Trabzon'da hakim karşısına çıktı.Trabzonspor Kulübü Yönetimi'nin şikayeti üzerine, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla Sadri Şener hakkında açılan dav

Sadri Şener Hakim karşısına çıktı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzonspor'un Eski Başkanı Sadri Şener yarın Trabzon'da hakim karşısına çıktı.

Trabzonspor Kulübü Yönetimi'nin şikayeti üzerine, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla Sadri Şener hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün görülüyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

SADRİ ŞENER ADLİYEDE

Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener bu sabah duruşmaya katılmak üzere Trabzon Adliyesine geldi. Şener'in yanında yöneticilik yapttığı dönemden yönetim kurulu üyeleri vardı.

TS AVUKATI MAZERET BİLDİRDİ

Trabzonspor'un Sadri Şener hakkında açtığı davanın 2. duruşması bugün yapılırken Sadri Şener Adliyeye geldi. Ancak Trabzonspor avukatının mazeret bildirmesi üzerien duruşma 1 saat ertelendi ve saat 10'da başladı.

 

 

DAVA BAŞLADI: SADRİ ŞENER SAVUNMASINI YAPTI

KIZIMIN BİSİKLETİNE HACİZ GELDİ

1957 doğumluyum. Trabzonspor'un en uzun dönem başkanlık yapan benim. başkanken 90 milyonluk temettü ödedik. şike sürecinden alnımızın akıyla çıktık.Şampiyonlar ligine girdik. Oradan büyük gelirler elde ettik.

"Trabzonspor'un en büyük davası Şike davası değildir, Trabzonspor'un en büyük davası iki şirketin birleştirilmesi davasıdır. biz bu birleşmede Galatasaray'ın izlediği yolu kullandık ve kulübü Trilyonlarca lira zarardan kurtardık. Biz bu mücadeleyi konusunda uzman avukatlarla verdik. Biz iki şirketi birleştirmesek bugün ortada yönetilebilecek bir Trabzonspor kalmazdı" dedi.

Kendisinin en kötü döneminde Trabzonspor'a bugünün parasıyla 60 Trilyon Lra Bağışladığınıda söyleyen Şener Savunmasına şu sözlerle devam etti "Ben en kötü dönemimde, kızımın bisikletine, oturduğum eve haciz geldiği dönemde bu günün parasıyla 60 Trilyon lirayı bu kulübe hibe ettim. Bugün burada sanık olmak ağırıma gidiyor"

Şirketlerin birleştirilmesi davasıyla başlayan Şike süreci ile devam eden sürede Avukatlarla çalışıldığını söyleyen Şener, davalara bakmaları doğrultusunda Avukatlara ödenen avansların karşılığında makbuz alındığını, bu işlemin çok eskiden beri böyle olduğunu söyleyerek 2013 senesinde Dernekler Masası Müfettişlerinin yaptıkları incelemelerin ardından sistemde değişiklik olduğunu öğrendiklerini de söyledi.

Şener"Yıllardan beri Avukatlara verilen avanslar karşılığında makbuz alınırdı. 2013 Senesinde Dernekler Masasının kulübümüzü incelemesinde sistemin değiştiğini ve avukatlara makbuz karşılığı avans verilemeyeceğini öğrendik. Dernekler masası müfettişleri bize bu makbuz karşılığı verdiğimiz avansların geçersiz olduğunu söyleyerek 1100 tl para cezası kesti ve bu yanlışın düzeltilmesini istedi. Avukatlarla sözleşme yapılması gerektiğini ve Fatura kesilmesi gerektiğini ifade etti. Bizde işlemleri buna göre yaptık sözleşmeler imzalandı Faturalar alındı. Kulüp kesilen Faturalar karşılığında ödemelerini yaptı ve daha önceden Avukatlara benim tarafımdan avans olarak ödenen bedeller mükerrer olmaması açısından benim hesaplarıma avukatlar tarafından gönderildi, bende hesabıma gönderilen ve Trabzonspor Kulübünde üzerime avukatlara avans olarak gösterilen bu bedelleri kulübe iade ettim. Avansları kapattım" dedi

HAKİM BİLİRKİŞİ RAPORUNU OKUDU

Sadri Şener'in sözlerinin ardından Hakim bilirkişi raporunu okudu. Raporun ardından hakim Şener'e, "Kulüpten Sadri Şener'e yapılan ödemeler neden yabancı para ile yapıldı" diye sordu. Şener Avukatlar paraları bu şekilde istedi. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Şener hakimin bu sorusuna "Lira isteyen avukatlarda oldu, dolar isteyen, euro isteyende bizde ödemelerimizi buna göre yaptık." dedi.

Bilirkişi raporunu kabul etmediğini söyleyen Şener bu rapor tamamen bir taraftar bakışı ile yapılmış. Bilirkişi raporunda Trabzonspor'un en büyük davası şike davası deniliyor, hayır değil Trabzonspor'un en büyük davası iki şirketin birleştirilmesi davasıdır. Bu iki şirket birleştirilerek Trabzonspor'u trilyonlarca lira zarardan kurtardık. Eğer biz bu hukuksal mücadeleyi vermeseydik bugün ortada kimsenin yönetebileceği bir Trabzonspor olmayacaktı, biz bizden önce bu yolu izleyen Galatasaray'ın verdiği hukuk mücadelesi yolundan gittik, bu konuda uzman avukatlarla, çalıştık. Bugün itibarı ile ortada bir Trabzonspor var allah onlardan razı olsun"dedi.

TRABZONSPOR'UN EN BÜYÜK DAVASI

Bilirkişi raporunda "bu dava Trabzonspor'un en büyük davasıdır" diyince Sdri Şener, "Bilirkişi raporu acemice tutulmuş. Trabzonspor'un en büyük davası şike değil, kulübün borsaya açılma davasıdır" dedi.

ŞENER'İN AVUKATI SAVUNMA YAPTI

Sadri Şener'in avukatı yaptığu savunmada "Bilirkişi raporu çok yanlış tutulmuş. Burada diyorki avukatlara çok para verildi. Burada rakamın yüksekliği ayrı bir şey. Olmamış olayı oldu gibi gösteremezsiniz. Trabzonspor'un içini boşalttılar denilemez. bu ayıp bir olaydır. Çok pahalı bir avukat tuttun diyor. bu suçlama değildir" dedi.

TRABZONSPOR AVUKATI SORU SORDU

Yönetim yeni seçildiği dönemde kulüp içerisinde Bir rapor görünüyor. bu raporda başkana avans olarak yüklü bir para görünüyor. 2 avukata yapılan sözleşmede paranın makbuzu yok. Trabzonspor'un avukatları inceleniyor. 2011'den 2013'e kadar aylık 30 Bin TL sözleşme yazıyorsunuz. ve sonra para vermiyorsunuz. Bu bir mizansendir.Bunu da kabul ediyorlar. Kulüp halen daha zarara uğramaya devam ediyor. Sadri Başlkan döneminde kesilen çeklerhala daha ödeniyor. ödenmeyince kulübü icraya geldiler. Şimdiki yönetim bunları ödüyor.

TS Avukatı: İki avukat adına 4 tane sözleşme imzalanmış. Neden bu avukatlara yapılan sözleşmeler ödenmedi? Bu sözleşmeleri evde unuttum dediniz mi?

ŞENER CEVAP VERDİ

Ben muhasebeciyle görüşmedim. Avukatlara bütün paralar ödenmiştir. Başkanlık yaptığım dönemde avukatlara paralar ödendi. Muhasebe kayıtlarında QVT diye yapılan ödemeler bu avukatlara yapılan ödemelerdir. QVT yabancı bir şirket ve Trabzonspor'un hisselerinin büyük bir bölümünü elinde bulunuyordu. ödemeler bu şekilde yapılmıştır. Kayıtlardan bu ödemeleri bulabilirsiniz, 5 sene para almadan bize çalışan avukat olur mu? 

Trabzonspor'a para hibe eden tek başkan benim:

Trabzonspor'a hibe ettiği parayı bugün bile mahkeme kanalıyla geriye dönük alma hakkı olduğunu söyleyen Sadri Şener "Burada bu konuda sanık olmak ağırıma gidiyor, ben kendime çıkar sağlayacaktım neden bu alengirli işleri yapayım, yönetim kurulu kararı ile geçmişte hibe ettiğim paraları geri isterdim karar alırdım alırdım, kaldıki bu süreçtede Mahkeme bu hakkı bana veriyor, geçmişte hibe ettiğim paraları talep edebilirim, edermiyim, etmezmiyim bunu süreç gösterecek." şeklinde konuştu

Trabzonspor tarihine bakıldığında Trabzonspor'a para veren Başkanların, alacağı olan Teknik Direktörlerin ve avukatların kulüpten bu alacaklarını icra yoluyla aldıklarınıda ifade eden Şener "Biz ne Başkanlar gördük kulübe verdikleri paralar karşılığında haciz işlemleri yaptırdılar, ne teknik direktörler,ne avukatlar gördük alacakları karşılığında haciz işlemleri yaptılar. Trabzonspor tarihinde kulübe tek para hibe eden başkan benim" şeklinde ifade verdi.

TS Avukatı: Uçakla para yolladınız sonra geri getirdiniz neden?

Şener: Avukatlar para istediler bizde gönderdik.Futbolda bazı işler böyle olur nakit ödeme ile olur, örnek olarak biz Gökhan Ünal'ın transferinde de Kayserispor'un talebi üzerine banka banka dolaşarak dövizleri temin ettik ve nakit olarak bavulla ödedik. kulüplerde olur. Bazen futbolcular paralarını bankalardan değil elden isterler.

TS Avukatı: Trabzonspor'a 2 avukatın hacize geldiğinden haberiniz var mı?

Şener: Benim böyle bir bilgim yok. Bu kulüpte antrenörlük yapmış ve sokakta taraftarlar buna tapıyor. Bu isimler Başkanlar bu taktik. İcraya verdiği maaşlı avukatlarda var. Burası malesef böyle bir yapıya sahip. Futbolcularda var ama bunlar zaten böyle karakter. Genel Müdür Sinan Bey'i işten attılar sonra geri aldılar. 

Trabzonspor'u denetleyen mali kurullar var, Trabzonspor'da her şey denetleme altında iken böyle hamleler nasıl oluyor anlamak mümkün değil.

Şener sordu: Sinan Zengin'i neden işten attınız.

TS Avukatı cevap verdi: Davamız ile alakası yok.

TRABZONSPOR'UN TANIKLARI KONUŞTU

1. Tanık Fatih Şahinoğlu: Ben TS'nin İstanbul ofisinde pazarlama müdürüyüm. Zaman zaman kulübün kulübün departmanda çalışırken benim hesabıma para yatırılırdı. Bende bu parayı ya Sadri Bey'e ya çalışanlara elden veriyordum.  Bu olay 7 veya 8 kez olmuştur tarihlerini hatırmalıyorum. En yüksek 100 bin TL olabilir. Tam olarak hafızamnda yok.

2. Tanık Coşkun Karaoğlu: Savcılıkta da söyledim hukuksal davalarımız vardı. Gerek avukatlara gerekse belirli kişilere bu davalara belgeler hazırlanmıştı. 2013 yılında Dernekler Masası incelemeye geldi. Bizlere bu sözleşmelerle ödeme olmaz dendi. Bizde durumu Sadri başkana bildirdik. Oda bize belgeleri yolaldı. Bizde bunları dernekler masasına verdik. 

3. Tanık Alaattin Önmez: Konu hakkında hiç bir bilgim yok. Daha önce 2 kez ifade verdim. Beni muhasebe müdürü çağırdı ve paket verdi. İçinde ne olduğunu bilmiyorum. Bana dedilerki parayı İstanbul'da Sadri Bey'in şoförüne ver. Bende aldım verdim. içinde ne var bilmiyorum.

4. Tanık Özkan Yavuz: Muhasebe Müdürü ban asenin adına bankaya para çıkardık dedi. Hesabındaki 50 Bin Euro'yu çekerek kulübe getir dediler. Bende parayı aldım teslim ettim.

5. Tanık Mehmet Civelek: Bordo Mavi enerjinin müdürüyüm. Bu konu ile alakalı herhengi bir bilgim yoktur. Sözleşmeyi yapan avukatları da tanımıyorum. Para transferleri ile alakalı bilgim de yok.

"SADRİ ŞENER TANIKLARIN KONUŞMALARINA CEVAP VERDİ" 2. SAYFADA

SADRİ ŞENER TANIKLARIN KONUŞMALARINA CEVAP VERDİ

Tanıkların beyanlarının yüzde 90'i hatta daha büyük bir kısmı doğrudur. Arkadaşların bana getirdiği paralar doğrudur. Aciliyetten istenmiş paralardır. Paraların benim hesabıma gelmemesin,in nedeni TMSF ile aramdaki sıkıntıdan dolayıdır. Paralar bana gelse el konulabilirdi. 2.'si ben Trabzonspor başkanıyım Bankada gidip parayı almak için sıra bekleyemem,  Şike sürecinde ben İstanbul'da yaşadığım için Fenerbahçeliler ile sıkıntı yaşıyordum. Mümkün olduğunca Fenerbahçe taraftarlarıyla karşılaşmamaya özen gösteriyordum Bu nedenle bu yolla yaptım. Trabzonspor hisseleri yabancı firmadaydı bu paraların çoğu budur.

DAVA ERTELENDİ

Trabzonspor yönetimin eski başkan Sadri Şener Hakkında açtığı davanın ikinci duruşması Sadri Şener'in savunması ve 5 tanığın dinlenmesi ile devam etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından Sadri Şener tanıkların konuşmalarına cevap verdi. Hakim davayı, dava dosyasının kapsamlı bir şekilde incelenmesi için 26.02.2015 saat 10:00 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler