Rooney favorsini açıkladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın golcüsü Wayne Rooney, FIFA Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün Real Madridli Cristiano Ronaldo'ya verilmesi gerektiğini savundu.Kulüp televizyonu MUTV'ye konuşan İngiliz oyuncu, eski takım arkadaşı Cris

Rooney favorsini açıkladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın golcüsü Wayne Rooney, FIFA Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün Real Madridli Cristiano Ronaldo'ya verilmesi gerektiğini savundu.

Kulüp televizyonu MUTV'ye konuşan İngiliz oyuncu, eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo'dan övgüyle bahsederek, "FIFA Altın Top Ödülü'nün en önemli adayı Cristiano Ronaldo. Başka bir oyuncuya ödülün verilmesi çok zor" değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo'nun form grafiğinde son 2-3 yıldır büyük bir çıkış olduğunu söyleyen Rooney, "Ronaldo son dönemdeki performansıyla bence Lionel Messi'yi geçti ve şu an dünyanın en iyisi o" ifadesini kullandı.

FIFA Altın Top Ödülü'nün sahibi, 12 Ocak 2015'te İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek etkinlikte açıklanacak. Favori adaylardan Lionel Messi bu ödülü 4, Ronaldo ise 2 kez kazandı.

- Messi, rekor peşinde

Öte yandan hafta içi Ajax'a attığı 2 golle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan oyuncu unvanını egale eden Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, yarın karşılaşacakları Almeria deplasmanında 1 gol daha atması halinde La Liga tarihinin 251 golle en çok fileleri havalandıran futbolcusu Telmo Zarra'nın rekorunu da egale etmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor