Ronaldo rekorlara doymuyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenerek zafere ulaşan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, gol rekorlarını kırmaya devam ediyor.Atletico Madrid karşısında ikinci uzatma devresinin son dakikasında penaltıda

Ronaldo rekorlara doymuyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenerek zafere ulaşan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, gol rekorlarını kırmaya devam ediyor.

Atletico Madrid karşısında ikinci uzatma devresinin son dakikasında penaltıdan kaydettiği golle Devler Ligi'ndeki 67. golüne imza atan Ronaldo, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları sıralamasında Barcelonalı Lionel Messi'yi yakaladı. 29 yaşındaki futbolcu 71 golü bulunan İspanya MilliTakımı ve Real Madrid'in sembol ismi Raul'e de bir adım yaklaşmış oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü futbolcuları arasında şu isimleryer alıyor:

 

Oyuncu

Takım

Gol sayısı

1

Raul

Real Madrid, Schalke 04

71

2

Cristiano Ronaldo

Manchester United, Real Madrid

67

 

Lionel Messi

Barcelona

 

3

Ruud van Nistelrooy

PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid

56

4

Thierry Henry

Monaco, Arsenal, Barcelona

50

5

Andriy Shevchenko

Dinamo Kiev, Milan, Chelsea

48

6

Filippo Inzaghi

Juventus, Milan

46

7

Alessandro Del Piero

Juventus

42

8

Didier Drogba

Olympique Marsilya, Chelsea, Galatasaray

41

 

Zlatan Ibrahimovic

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain

 

 

- Bir sezonda en fazla gol atan oyuncu

Bu sezon 17 golle Devler Ligi'nde üst üste ikinci kez gol krallığına ulaşan Ronaldo, bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanına da erişmeyi başardı.

2013 yılının "Altın Top" ödüllü ismi Ronaldo'ya bu sezon Devler Ligi gol krallığı yarışında en yakın isimler, 10 golle Paris Saint-Germain'den Zlatan Ibrahimovic ve 8'er golle Atletico Madrid'den Diego Costa ile Barcelona'dan Lionel Messi oldu.

Galatasaray, Juventus ve Kopenhag'ın bulunduğu B Grubu'nda yer alan Real Madrid'in Portekizli golcüsü, grup aşamasında 9, 2. turda Schalke 04'e 4 ve çeyrek finalde Borussia Dortmund'a karşı 1 gol kaydetmesinin ardından 14'er golle Milanlı Jose Altafini ve Barcelonalı Lionel Messi'nin elinde bulunan rekora ortak olmayı başardı. Yarı finalde de Bayern Münih'e 2 gol atan Ronaldo, Avrupa futbolunun kulüp bazındaki en önemli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi. Portekizli yıldız finalkarşılaşmasındaki golüyle de bu rekorunu geliştirmeyi başardı.

Devler Ligi'nde bir sezonda en fazla gol atanlar listesinin ilk 3 sırasında şuisimler bulunuyor:


 

Oyuncu

Takım

Sezon

Gol sayısı

1

Cristiano Ronaldo

Real Madrid

2013-2014

17

2

Jose Altafini

Milan

1962-1963

14

 

Lionel Messi

Barcelona

2011-2012

 

3

Ferenc Puskas

Real Madrid

1959-1960

12

 

Gerd Müller

Bayern Münih

1972-1973

 

 

Ruud van Nistelrooy

Manchester United

2002-2003

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler