Ronaldo: Messi'den daha iyiyim

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristino Ronaldo, Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi ile karşılaştırılmaktan yorulduğunu belirterek rekabetin, ikisini de daha iyi oynamaya zorladığını söyledi. Ronaldo, Uluslararası Futbol Federasyonları Birli

Ronaldo: Messi'den daha iyiyim

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristino Ronaldo, Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi ile karşılaştırılmaktan yorulduğunu belirterek rekabetin, ikisini de daha iyi oynamaya zorladığını söyledi.

 

Ronaldo, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) resmi internet sitesindeki açıklamasında, kimin daha iyi olduğunu tartışmanın anlamsız olduğunu ve bu karşılaştırmanın kendisi kadar Messi'yi de yorduğunu belirtti.

 

Portekizli oyuncu, kendisinin Real Madrid, Messi'nin de Barcelona için en iyisini yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

 

''Rekabetin bu kadar üst düzey olmasının nedeni, bazen ikimizi de daha iyi oynamaya zorlaması. Bu aynı zamanda Real Madrid ile Barcelona'nın da dünyanın en iyi takımları olmasının da nedeni, çünkü herkes birbirini iyi oynamaya zorluyor. Bazı insanlara göre ben, bazılarına göre ise o daha iyi. Ancak bana sorarsanız ben daha iyi olduğumu düşünüyorum.''

 

Ronaldo, Real Madrid'in 100 puan alarak ulaştığı İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) şampiyonluğu için de, ''Madrid'de şampiyonluk yaşamak en büyük amacımdı. Çok mutluyum, çünkü ilk kez Madrid'de en önemli kupayı kaldırdık. Bireysel olarak da çok iyi bir sezon geçirdim. Attığım goller, kendi rekorumu kırmam, La Liga'da 100 puan toplamak olağanüstü. Bu sezondan daha iyisini yapmak çok zor. Bence La Liga dünyanın en zor ligi. Herkes Barcelona ile mücadele etmenin ne kadar zor olduğunu biliyor'' dedi.

 

Real Madrid'e transfer olduğu 2009 yılından beri Barcelona'nın forveti Messi ile gol yarışına giren Ronaldo, takımının lig şampiyonu olduğu bu sezon oynadığı 38 maçta 46 gol kaydetmesine rağmen 37 maçta 50 gol atan Arjantinli rakibini geçemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor