Rize'yi yağış vurdu!

Rize’nin İkizdere ilçesinde, etkili olan yağışlar sonrası taşan dere 3 köprüyü yıktı, birçok evi su bastı.İlçeye bağlı Tozköy köyünde dün geceden itibaren etkili olan yağışlar sonrası Tozköy Deresi taştı. Taşan dere, 3 büyük köprüyü yıktı. Dereden taşan s

Rize'yi yağış vurdu!

Rize’nin İkizdere ilçesinde, etkili olan yağışlar sonrası taşan dere 3 köprüyü yıktı, birçok evi su bastı.

İlçeye bağlı Tozköy köyünde dün geceden itibaren etkili olan yağışlar sonrası Tozköy Deresi taştı. Taşan dere, 3 büyük köprüyü yıktı. Dereden taşan sular sonrası etraftaki birçok evi su bastı.

Köy sakinlerinden İlyas Aktaş (45), “Yağışlar köyde çok etkili oldu. Yağışlar sonrası dere bir anda taşarak köprülerimizi yıktı geçti. Bazı evleri sular bastı. Dere normalinden 20 kat daha fazla su ile aktı. Köyümüzdeki bir alabalık tesisini de su bastı. İşletme sahibinin tüm alabalıklarını dere götürdü.” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı ise “Olay şu anda İkizdere Kaymakamlığı kontrolünde. Bazı köprüler derenin taşması sonucu çöktü. Olayda can kaybımız olmaması tek tesellimizdir. Mağduriyet yaşanmaması adına gereken ne ise kısa sürede yapılacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler