Rizespor'da Tütüneker'e tam destek!

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kardemir Karabükspor'a 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor'da basın sözcüsü Aykut Ferah, maçta bazı taraftarların olumsuz tezahüratlarını eleştirdi, teknik ekibe olan inanç ve güvenin tam olduğunu belirtti.Ferah, yaptığı yazıl

Rizespor'da Tütüneker'e tam destek!

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kardemir Karabükspor'a 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor'da basın sözcüsü Aykut Ferah, maçta bazı taraftarların olumsuz tezahüratlarını eleştirdi, teknik ekibe olan inanç ve güvenin tam olduğunu belirtti.

Ferah, yaptığı yazılı açıklamada, Kardemir Karabükspor maçı esnasında ve sonrasında yaşanan olayları tasvip etmediklerini kaydederek, şunları ifade etti:

"Takımımızın gol yemesini ve geriye düşmesini müteakip, henüz maçın bitmesine yarım saate yakın bir süre varken, kesinlikle taraftarımızın tamamına mal edemeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır. Tribünlerde bulunan bazı şahısların, sahada mücadele eden futbolcularımız,  teknik direktörümüz, teknik ekip ve yönetim kurulumuz aleyhine yaptıkları küfürlü ve olumsuz tezahüratları kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Taraftarların mutlaka bir protesto hakkı vardır ama bu hak kullanılırken kesinlikle ahlak kuralları, fair-play dışına çıkılmamalı, kişi ve kurumları rencide edici, aşağılayıcı yöntemler kullanılmamalıdır.

Gerçek Çaykur Rizespor taraftarlarına da bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Spor ahlakı, aile terbiyesi ve manevi değerler kapsamında, hiçbir şekilde kabullenilemeyecek düşünceler içinde olan, yaptıkları her eylem, söyledikleri her söz takımımıza kesinlikle zarar veren bu şahıslara kesinlikle gerçek Çaykur Rizespor taraftarı müsaade etmemeli, içinde barındırmamalıdır. Takıma, teknik heyete reva görülen bu akıl ve vicdana sığmayan, kötü ve küfürlü tezahürat eylemlerini ısrarla ve tahrik edici şekilde yapan şahıslar, kamera görüntülerinden tespit edilerek 6222 sayılı kanun gereğince haklarında işlem yapılacaktır."

Ligde son 5 haftada yenilgi yüzü görmeyen takımın aynı kadro olduğunu kaydeden Ferah, şunları belirtti:

"Hocamız ve teknik ekibimiz, sadece dün akşam değil son 5 haftadır alınan sonuçlarda da takımımızın başındaydı ve olmaya da devam edecekler. Bu kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Futbol, galibiyet, beraberlik, yenilgi neticelerinden birisi ile biten ama her ne olursa olsun centilmenlik ve fair-play ruhu içinde oynandığında keyif veren bir spordur. Centilmenlik, dostluk ve sportif güzellikler futbolun ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Yenmek kadar yenilmek ve beraberlik de çok doğaldır. Yeşil çimler üzerine çıkan her takım, öncelikle galibiyet için mücadele eder. Performans, koşullar, rakibin performansı, hava durumu, zemin durumu, futbolcuların mental durumları gibi etkenlerin bir araya gelmesiyle de oynanan oyunun neticesi ortaya çıkar."

Son haftalarda kazanan takımın dolu tribünlere oynaması gerektiğini savunan Ferah, şunları ifade etti:

"Takımımız maalesef yine boş tribünler karşısında oynamak zorunda kaldı. Önümüzde oynayacağımız 6 maç daha var. Gerçek ve sağduyulu taraftarımızın desteğine her zaman ihtiyacımız vardır. Takımımız bu destekle kalan 6 maçta çok daha güzel neticeler alacak ve bulunduğumuz yerden daha üst sıralarda ligi tamamlayacaktır. Buna inancımız tamdır. Teknik ekibimize olan inancımız ve güvenimiz, ilk günkü gibi devam etmektedir. Son 5 haftadır aldığımız neticeleri de bu teknik ekiple aldığımız konusunu değerli taraftarlarımıza bir kez daha hatırlatır, önümüzdeki 6 maçı da hep birlikte, omuz omuza, tek yumruk halinde güzel neticelerle geçeceğimiz inancımızı bir kez daha ifade etmek isteriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor