Rizespor Trabzonspor'a özendi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Samsunspor maçı öncesi önemli açıklamalar yaptı. Geçmişi çok konuşmanın bir anlamı olmadığın ancak bazı şeyleri söylemeden geçemeyeceğinin altını çizen başkan Bakırcı, “Rizespor’un ilk iki takımdan biri olarak Süper Li

Rizespor Trabzonspor'a özendi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Samsunspor maçı öncesi önemli açıklamalar yaptı. Geçmişi çok konuşmanın bir anlamı olmadığın ancak bazı şeyleri söylemeden geçemeyeceğinin altını çizen başkan Bakırcı, “Rizespor’un ilk iki takımdan biri olarak Süper Lig’e çıkma şansı vardı. Fakat bunu değerlendiremedi. Oysa iyi bir futbolcu profili vardı. Ancak bunlar sportif sonuca dönüşmedi. Elbette Rizespor kurumsallaşma anlamında çok ciddi mesafeler kat etti. İyi işler yaptı. Tarihi boyunca böyle bir kurumsallaşma olmamıştı. Takibi çok kurumsallaşmaya ulaşmakta bazen sonuç almaya olumsuz etki olabilir. Çünkü bir takım alışkanlıkların bir anda değişmesi zor olur. Bu Türkiye’nin bir gerçeği.Rize ölçekli illerde ise bu çok daha büyük bir gerçek olmasına rağmen yinede iyi yol alındı” dedi.

Büyükler Eş Değer

Pazar günü oynanacak olan Samsunspor maçının çok önemli olduğunun da altını çizen Başkan Halil Bakırcı, “Tüm Rizelilerin bu umudu taşımalarını istiyorum. Samsunspor maçını kazandıktan sonra Play-Off maçlarında başarılı olup Süper Lige çıkacak güçteyiz. Diğer kulüpler bizim kadar güçlü değil. Çünkü iyi bir yönetim ve takımımız var. Ben Rizespor’un Süper Lige çıkacağı inancı taşıyorum. Rizelilerin de bunu taşıdığına inanıyorum. Rizespor iyi yolda ve iyi işler yapılıyor. Çünkü kurumsallaşma altında aldığını verdiğini bilen bir kulüp” dedi. Rize Belediye başkanı olarak Rizespor için elinden gelen her şeyi yaptığının da altını çizen Başkan Bakırcı, “Rizespor, statı tesisleri ve kurumsallaşmasıyla birkaç yıl sonra Türkiye’nin tesisleşmesiyle eşdeğer bakımından büyük kulüplerinden bir tanesi olacak. Bunlarda sportif başarıyı getirecek” dedi.

Gelir Kaynakları Şart

Rizespor’a sabit gelir kaynakları üretmek zorunda olduklarının da altını çizen Belediye başkanı Halil Bakırcı, “Gelir getirecek kaynakları oluşturmamız gerek. İki tane benzin istasyonu var. Bunların çok fazla bir geliri olmaz ama bir adımdır. Ben bugüne kadar çok kez dile getirdim ama sonuç olamadık. Rizespor bir HES santrali yapmalı. Bunu mutlaka hayata geçirmek zorundayız. Buradan ilan ediyorum. İkizdere’nin Çağrankaya deresinde bir yer var. Duyduğum kadarıyla burada bir HES Projesinin oluşumu vardır. Burası Rizespor için çok uygun. Çünkü o bölgede Belediye’nin de su depoları olduğu için işi olacaktır. Bunu Rizespor oluşturursa çok iyi bir gelir kaynağı oluşur. Ayrıca Çağrankaya deresi çevre bakamın dan da uygun. Suyun debisi yüksek. Çevreye ve doğaya zarar vermez. Burası çok verimli bir santral olur” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler