Rizespor maçının ardından olaylar çıktı

Kayserispor-Çaykur Rizespor maçı sonrasında çıkan olaylarda 12 polis memuru atılan taşlar nedeniyle yaralandı.Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında oynanan ve 2-0 Çaykur Rizespor üstünlüğü ile sona eren Kayserispor maçı sonrasında, Kayseri Kadir Has Stady

Rizespor maçının ardından olaylar çıktı

Kayserispor-Çaykur Rizespor maçı sonrasında çıkan olaylarda 12 polis memuru atılan taşlar nedeniyle yaralandı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında oynanan ve 2-0 Çaykur Rizespor üstünlüğü ile sona eren Kayserispor maçı sonrasında, Kayseri Kadir Has Stadyumu’ndan çıkan olaylarda 12 polis atılan taşlar nedeniyle yaralandı. Yaralanan polisler olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından hastaneye sevk edilmek istenirken, 112 ambulansları da taşlı saldırıya uğradı.

Çıkan olaylar sonrasında çok sayıda taraftar gözaltına alınırken, yaralanan 12 polis memuru ve 3 vatandaş Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel hastanelerde tedavi altına alındı.

Kayseri İl Emniyet Müdürü’nden açıklama

Spor Toto Süper Lig’de Kayserispor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmayı Rizespor’un 2-0 kazanmasının ardından, bazı Kayserispor taraftarı önce saha içerisinde bulunan koltukları sahaya fırlattı, ardından saha dışında takımı protesto etti.

Olayların büyümesinin ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın taraftarlara dağılmaları yönünde uyarılarda bulunarak, “Bazı fanatik arkadaşların polisi taşlaması neticesinde en az 5 polis arkadaşımız ağır şekilde yaralanmıştır” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Kayserispor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Maçı Rizespor 2-0 kazanırken, Kayserisporlu bazı taraftarları saha içerisindeki koltukları yerinden sökerek sahaya attı. Saha içerisindeki taraftarlara polis ekipleri müdahale etti. Ardından protestolarını stat dışında sürdüren taraftarlar olay çıkardı.

Kayserispor taraftarlarına seslenen İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Sizlerden ricam bu olayları daha fazla büyütmeden dağılmanız. Tepkinizi lütfen demokratik olarak harekete geçirin. Taşlamayla veya taşkınlıkla tepki olmaz. Lütfen dağılın ve burayı boşaltın. Bakın bazı fanatik arkadaşların polisi taşlaması neticesinde en az 5 polis arkadaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedaileri devam ediyor. Bu Kayserili hemşerilerimize yakışmayacak bir davranış” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler