Rizespor geçen yılı arıyor

Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında galip gelemeyerek sadece 2 puan toplayan Çaykur Rizespor, ligde geçen sezonki günlerini arıyor.Geçen sezon ilk 4 haftada 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak topladığı 9 puan ile Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından 3'ün

Rizespor geçen yılı arıyor

Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında galip gelemeyerek sadece 2 puan toplayan Çaykur Rizespor, ligde geçen sezonki günlerini arıyor.

Geçen sezon ilk 4 haftada 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak topladığı 9 puan ile Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından 3'üncü sırada yer alan yeşil-mavililer, bu sezon ise lige kötü bir başlangıç yaptı.

İlk 4 haftada 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle sadece 2 puan toplayan Karadeniz ekibi, ligde 17'nci sırada yer alarak geçen sezonki başarısının uzağında kaldı.

- Gollerde büyük düşüş

Çaykur Rizespor, bu sezon ligde gol bakımından da kötü bir dönem geçiriyor.

Yeni sezona forvet oyuncuları Lomana Lualua, Filip Holosko, Leonard Kweuke ve Deniz Kadah ile başlayan yeşil-mavililer, ilk 4 haftada sadece 2 gol kaydetti. 

Geçen sezon ilk 4 haftada rakip fileleri 9 kez havalandıran Karadeniz ekibi, bu sezon ise aynı dönemde 7 gol daha az gol attı.

Çaykur Rizespor, 2 gol atan diğer takımlar Trabzonspor ve İstanbul Başakşehir ile ligin en az gol atan takımı oldu.

- Ferah'ın görüşleri

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl aradan sonra geçen sezon Süper Lig'e yükseldiklerini ve ilk haftalarda başarılı bir performans gösterdiklerini belirtti.

Geçen sezon ilk 7 haftalık dönemde ilk 3 sıra içerisinde yer aldıklarını dile getiren Ferah, "Ardından büyük bir düşüş yaşamış ve 16 hafta ligde kazanamayarak çok kötü bir seri ortaya koymuştuk. Bu sezon ise lige istediğimiz gibi başlayamadık. İlk 4 haftada alınan sonuçlar bize yakışmıyor ama bu takımın çok iyi işler başaracağına inanıyoruz" dedi.

Futbolun meyvesinin gol olduğunu ifade eden Ferah, şunları söyledi:

"İlk 4 haftada atılan 2 gol çok düşük bir oran ama bunu sadece forvetlere bağlayamayız. Futbol takım halinde oynanan bir oyun ve bu sorunu da birlikte aşacağız. Alınacak bir galibiyet moralimizi yükseltecek ve güven kazanmamızı sağlayacaktır. Ligde bulunduğumuz sıralama bu kadronun hak ettiği bir yer değil. Önümüzdeki haftalarda hem gol sayımızı artıracağız hem de hızla puan cetvelinde üst sıralara tırmanacağız." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor