Rize'den gitti ırkçılık yaşadı!

Rizespor'dan Fransa 2. Ligi takımlarından Metz’de giden Sezer Özmen, devre arasında ani bir kararla Türkiye’ye döndü ve PTT 1. Lig’de mücadele eden Alanyaspor’a transfer oldu. Geçtiğimiz hafta yeni takımıyla ilk maçına çıkan 23 yaşındaki stoper,  yaptığı

Rize'den gitti ırkçılık yaşadı!
Rizespor'dan Fransa 2. Ligi takımlarından Metz’de giden Sezer Özmen, devre arasında ani bir kararla Türkiye’ye döndü ve PTT 1. Lig’de mücadele eden Alanyaspor’a transfer oldu. Geçtiğimiz hafta yeni takımıyla ilk maçına çıkan 23 yaşındaki stoper,  yaptığı açıklamada Türk olduğu için yaşadığı ırkçılıktan kaçtığı için geri döndüğünü söyledi.
 
Her şeyin Paris’te düzenlenen terör saldırısı sonrasında başladığını belirten Sezer, açıkça ırkçılığa maruz kaldığını gösteren şu ifadeleri kullandı:
 
“Aslında her şey çok iyiydi. Metz’de kendimi ispat etmeye başlamıştım. Formayı da kaptım. Ne zaman ki Paris’te bu olay oldu, saha içinde huzursuzluk başladı. En ufak bir pas hatamda bir anda bana karşı (Fransız oyuncular yapıyor.) normalin ötesinde aşırı tepkiler oldu. ‘Niye hızlı oynamıyorsun?’, ‘Hadi çabuk oyna’ gibi şeyler söylenmeye başlandı. Zaman zaman tribünlerden ve sosyal medya üzerinden de tepkiler oldu. Takımda İspanyol oyuncular hep moral verdiler. Fransızlar ise açıkçası biraz Fransız kaldı. Saha dışında ise Türk komşularımızdan Çimen ailesi bize çok destek verdi.”
 
AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY
 
Sezer’in yaşadığı en ilginç olay ise Fransa’da bebeği için gittiği bir hastanede gerçekleşmiş. Genç oyuncu akıllara durgunluk veren bu olayı “Bebeğimizi bir gün hastanenin acil bölümüne götürdük. Türk olduğumuz için 4 saat bizi beklettiler.  Metz’de böyle bir ortam olunca, ayrılmak kaçınılmaz oldu. Yine Fransa’dan teklifler aldım, ancak kalmak istemedim” şeklinde anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler