Rize'de altınları elleriyle dolandırıcıya verdi!

Rize'de iki kişi evlerinde sakladıkları altınlarını kendi elleri ile giderek dolandırıcıya teslim etti. Rize'de geçtiğimiz günlerde yaşanan iki farklı dolandırıcılık olayı duyanları "pes" dedirtti. Yapılan tüm haber ve duyurulara rağmen iki kişi evlerinde

Rize'de altınları elleriyle dolandırıcıya verdi!

Rize'de iki kişi evlerinde sakladıkları altınlarını kendi elleri ile giderek dolandırıcıya teslim etti. 

Rize'de geçtiğimiz günlerde yaşanan iki farklı dolandırıcılık olayı duyanları "pes" dedirtti. Yapılan tüm haber ve duyurulara rağmen iki kişi evlerinde sakladıkları altınlarını kendi elleri ile giderek dolandırıcıya teslim ettiler.

Edinilen bilgiye göre, ilk olay 5 Ocak günü Rize Merkez'de gerçekleşti. A.E isimli kişiyi telefonla arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp, kullanmış olduğu telefon hattının bir hırsızlık olayında kullanıldığını, evinde bulunan tüm altın ve paraları bir poşete koyarak tarif ettiği yerdeki aracın üzerine bırakmasını istedi. A.E denilenleri yaparak 5 bin TL değerindeki ziynet eşyasını bir poşete koyarak belirtilen adresteki aracın üzerine bıraktı. A.E bir gün sonra dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.

ŞANLIURFA'DAN DOLANDIRICILIK İÇİN GELMİŞ 

Bir gün sonra yine Rize Merkez'de yaşanan ikinci olayda ise H.K'yi telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, Rize'de gerçekleşen bir kuyumcu soygununu araştırdığını belirterek incelenmek üzere tüm altınlarını almak istediğini belirtti. H.K'nin kapısına giden soyguncu 17 bin TL değerindeki altınları "emniyette incelenecekler" açıklaması ile alarak kayıplara karıştı. H.K'nın dolandırıldığını anlaması bir gün sürdü.
Her iki şikayet üzerine harekete geçen polis dolandırıcının Şanlıurfa, Siverek nüfusuna kayıtlı Sezai K. olduğunu tespit etti. Sezai K. yapılan takipte Rize'de ele geçirildi. Şahsın yapılan sorgusunda benzer şekilde dolandırıcılıklar yapmak üzere bir süredir Rize ve Trabzon'da olduğu öğrenildi. Sezai K. Rize Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan işlemlerinin ardından Rize Adliyesi'ne gönderildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "hiç bir polisin bir vatandaştan para veya değerli bir eşya talep etmeyeceği" hatırlatılarak, vatandaşların bu tip durumlarda er yakın karakola başvurmaları, telefon ile kendilerini arayan kişilere inanmamaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler