Rize uçuruma gidiyor!

Üst üste mağlubiyetler alan ve oynadığı kötü futbol ile de büyük hayal kırıklığı yaşatan Çaykur Rizespor, uçuruma gitmeye başladıEN KÖTÜ BAŞLANGIÇTarihinde ilk kez Süper Lig’de üst üste 5 yıl mücadele eden Çaykur Rizespor 2008 yılında 1.Lig'e düşmüştü. 20

Rize uçuruma gidiyor!
Üst üste mağlubiyetler alan ve oynadığı kötü futbol ile de büyük hayal kırıklığı yaşatan Çaykur Rizespor, uçuruma gitmeye başladı
EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ
Tarihinde ilk kez Süper Lig’de üst üste 5 yıl mücadele eden Çaykur Rizespor 2008 yılında 1.Lig'e düşmüştü. 2008 yılı sonunda kurulup 2009 yılı başında göreve gelen Rizespor futbol yatırımları ve Ticaret Sanayi A.Ş. ile birlikte 5 yıl 1. Lig'de mücadele eden Yeşil-Mavililer 2013 yılında Mustafa Denizli yönetiminde Süper Lig'e çıkmıştı. 5 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'e geçen sezon Rıza Çalımbay yönetiminde tarihinin en iyi başlangıcını yapan ilk 5 maçın 4'ünü kazanan Yeşil-Mavililer ilerleyen haftalarda üst üste 15 maç kazanamamıştı. Bu sezona Mehmet Özdilek ile başlayan Rizespor geride kalan 11 maçta aldığı başarısız sonuçlarla tarihinin en kötü başlangıcını yaptı.
TEPKİLER ARTIYOR
Lig'de kendi sahasında henüz galibiyeti olmayan üst üste mağlubiyetler alan ve oynadığı kötü futbol ile de büyük hayal kırıklığı yaşatan Çaykur Rizespor uçuruma gitmeye başladı. Lig'e tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaparak başlayan Yeşil-Mavililer inanılmaz bir düşüş yaşıyor. Lig'in 7. haftasında deplasmanda Sivasspor'u 1-0 mağlup ettikten sonra ligdeki son puanını sahasında K.Erciyes ile 1-1 berabere kalarak alan Yeşil-Mavililer 4 maçtır galip gelemiyor. Haftalardır puan alamayan ve son olarak Kasımpaşa deplasmanından da alınan farklı yenilgi ve oynanan kötü futbol tepkileri de beraberinde getirdi.
KADRO HEP DEĞİŞİYOR
Fırtına öncesi sessizliğin yaşandığı Çaykur Rizespor’da sakatlık, cezalar ve teknik ekibin tercihleri nedeniyle kadro her hafta değişiyor. Alınan sonuçlar kadar oynanan kötü futbol ile de eleştirilen Yeşil-Mavili takımda defans yol geçen hanına döndü. Orta saha son derece başarısız, forvet için ise söz söylemeye gerek bile yok. Tel tel dökülüyorlar. Durum böyle olunca bireysel oyarak yapılan hatalarla yenilen goller mağlubiyetleri getiriyor. Teknik direktör Mehmet Özdilek, alınan kötü sonuçların faturasını sakatlar ve eksiklerle birlikte futbolculara keserek mazeretlerin arkasına sığınıyor.
ACİL ÖNLEM ALINMALI
 
Eleştirilen odak noktası haline gelen başta Teknik Direktör Mehmet Özdilek ve yönetim artık takıma hükmetmeli. Sakatlar ve cezalarla başlayan süreçte kadro seçimi ve oyuncu tercihleri olmak üzere yapılan yanlışlar ipin elden kaçmasına neden oluyor. Hem alınan sonuçlar hem de futbol olarak büyük bir kabusun yaşandığı Yeşil-Mavililer de hesap verme zamanı geldi.  Bu kötü duruma ‘dur’ denilmesi için acil önlem paketi hazırlanıp hemen uygulamaya konmalı. Yaşanan bu süreçten çıkmak için görev başta yönetime ve teknik heyete düşüyor. Futbolcularda bir an önce kendilerine gelip taşıdıkları formanın sorumluluğunu bilip aldıkları paranın hakkını vermek zorundalar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler