Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazandı. Böylece milli güreşçi, 11. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu

 11. kez Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Rus Aleksandr Karelin'in rekorunu kırmayı hedeflediğini söyledi.

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus asıllı İtalyan Danila Sotnikov'u 4-0 yendi. Milli güreşçi, böylece kariyerindeki 11. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Final müsabakasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rıza, Karelin'in 12 Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatarak, "Benim 11. şampiyonluğum oldu. Final olarak yetiştim ama şampiyonluk sayısında gerideyim. O büyük bir efsane, asrın şampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetişebilmek, rekorunu kırabilmek gurur verici olacak." diye konuştu.

Rıza, Avrupa şampiyonalarında 12 final yaptığına işaret ederek, "Bir şampiyonluk eksik. İnşallah onu kazanırım ve öyle büyük bir şampiyonun rekorunu egale ederim." ifadelerini kullandı.

- SMA hastası Eslem Fatma için güreşti

Rıza, Budapeşte'de SMA hastası Eslem Fatma için güreştiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çok mutluyum, tekrardan bu kürsüye çıkıp İstiklal Marşı'mızı söyletmek özlediğim bir şey. 12 final, 11 şampiyonluk ülkeme kazandırmış oldum. Ayrı bir önemi vardı. Benim hemşerim olan SMA hastası Eslem Fatma için kendime söz vermiştim, 'Buranın ödülünü, tedavi masraflarına karşılayacağım.' demiştim. Benim ödül yeterli değil, halkımızın desteğini bekliyorum. Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin babasının kucağında gezmesini çok istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı, sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için çok mutluyum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor