Rigobert Song kimdir?

Kamerun'un önemli futbolcuları arasında yer alan kariyerinde Liverpool, West Ham United gibi kulüplerde forma giymiş, eski Trabzonsporlu Rigobert Song kimdir? İşte hakkındaki detaylar..

Rigobert Song kimdir?

Bir dönem Trabzonspor ve Galatasaray'ın da formalarını giyen başarılı defans oyuncusu Rigobert Song kimdir? Hangi takımlarda forma giymektedir? İşte hakkındaki tüm detaylar...

RIGOBERT SONG KİMDİR?

1 Temmuz 1976 yılında Kamerun'un Nkenglicock kentinde dünyaya gelen Rigobert Song, stoper mevkisinde görev yapmaktaydı.

1,83 boyundaki oyuncu sağ ayağını kullanmaktadır.

Futbola ülkesinde Tonnerre Yaoundé takımında başlayan Song, FC Metz, US Salernitana 1919, Liverpool, West Ham United, Köln, RC Lens, Galatasaray takımlarında forma giymiştir. Son olarak Trabzonspor'da forma giyen Song, 2010 yılında ayrıldıktan sonra futbolu bırakma kararı almıştır.

Aynı zamanda ünlü futbolcu Alex Song'un amcasıdır.

Bir dönem beyin kanamasıda geçirmiştir.

Kamerun Milli Takımı ile 137 karşılaşmaya çıkan Song, şimdilerde Milli Takımının U23 takımının antrenörlüğünü yapmaktadır.

'Büyük ağabey' lakabı ile tanınan futbolcu çevresinde sıcak ve esprili bir kişi olarak tanınmaktadır. Gerek giydiği kıyafetler, gerek taktığı gözlükler bakımından giyimi oldukça şık bir insan olarak bilinir. Türkiye'nin şu anki en iyi defans oyuncularından biri olarak gösterilir.

İlginç bir rekora da imza atmıştır; 1994 FIFA Dünya Kupası (Amerika Birleşik Devletleri'nde) sırasında Henüz 17 yaşındayken Brezilya maçında kırmızı kart görmüştür. Bu da FIFA Dünya Kupaları tarihinde en genç kırmızı kart gören oyuncu olarak kayıtlara geçmiştir.

Rigobert Song kimdir? 

Rigobert Song kimdir?

Rigobert Song kimdir?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor