Red Bull Clıff Dıvıng Dünya Serisi ne zaman nerede yapılacak?

2015 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin altıncı ayağı olan tarihi yarışma 15 Ağustos Cumartesi günü Bosna Hersek'in Mostar kentinde gerçekleşecek. Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, tarihinde ilk kez Bosna Hersek'in ünlü Mostar köprüsünde gerçekleşti

Red Bull Clıff Dıvıng Dünya Serisi ne zaman nerede yapılacak?

2015 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin altıncı ayağı olan tarihi yarışma 15 Ağustos Cumartesi günü Bosna Hersek'in Mostar kentinde gerçekleşecek.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, tarihinde ilk kez Bosna Hersek'in ünlü Mostar köprüsünde gerçekleştirilecek. 1664'ten beri üstünden atlayışların yapıldığı köprüde ilk yarış 1968'de düzenlenirken, 15 Ağustos 2015 tarihi şampiyona lideri Britanyalı Gary Hunt'ın 27 metrelik platformdan yapacağı akrobatik atlayışlarla mükemmel sezonunu devam ettirme çabasında sahne olacak. Portekiz'de, Azorlar'da yapılan ve sezonun en yakın finişine tanık olunan son yarışın ardından, dünya serisi Bosna Hersek'te yeni taraftarların önüne çıkacak.

31 yaşındaki Gary Hunt, bu sezon üst üste aldığı beş galibiyetle sezonun en güçlü sporcusu konumunda olsa da, podyuma çıkma mücadelesi kızışmış durumda. Meksikalı yükselen yıldız Jonathan Paredes ve ABD'li Akrobat Andy Jones, sıralamada yükselmenin peşinde. Bu isimlerle mücadele edecek olan efsane Kolombiyalı Orlando Duque, eski Olimpik sporcu Blake Aldridge, ABD'li David Colturi ve Rus ağır sıklet Artem Silchenko, 2016 sezonunda yer almayı garantileyebilmek için 27 metrelik platformda ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorunda.

5. ayağın ardından puan durumu şu şekilde:

Gary Hunt - İNG - 1000 pts.

Orlando Duque - KOL - 590

Blake Aldridge - İNG - 590

Jonathan Paredes - MEK - 449

David Colturi - ABD - 430

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler