Rakiplerimizi tanıyalım!

Bu yıl ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. Karadeniz ekibi B Grubu'nda İnter, CSKA Moskova ve Lille oldu. Rakipleri kısaca tanıyalım...Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor'un rakipleri İnter, CSKA Mo

Rakiplerimizi tanıyalım!

Bu yıl ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. Karadeniz ekibi B Grubu'nda İnter, CSKA Moskova ve Lille oldu. Rakipleri kısaca tanıyalım...

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor'un rakipleri İnter, CSKA Moskova ve Lille oldu. İşte Trabzonspor'un rakipleri;

BİRİNCİ TORBA

İNTER


1908 yılında kurulan ve 18 lig şampiyonluğu bulunan İnter, geçtiğimiz yıl ligi Milan'ın ardından 3. sırada bitirdi.

2010 yılında Jose Mourinho önderliğinde 1963-1964 ve 1964-1965'in ardından üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı.

Üç kez de UEFA Kupası'nı kazanan Milano ekibi, Mourinho'nun ayrılmasının ardından eski günlerini arar hale geldi.

Portekizli menajerin yerine gelen Rafael Benitez'i takımın başına getiren İnter, bir türlü istediği futbolu oynayamamış ve 5 yıl üst üste kazandığı lig şampiyonluğunu Milan'a kaptırmıştı.

Mavi siyahlı İtalyan devinde en çok dikkat çeken isim tartışmasız Hollandalı Wesley Sneijder. Maicon, Cambiasso, Julio Cesar, Zanetti ve Milito gibi önemli yıldızlara sahip olan İnter, en son 2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu.

Bu yıl teknik direktörlüğünü Gian Piero Gasperini'nin yapacağı İnter maçlarını 80.065 kişi kapasiteli Giuseppe Meazza stadında oynuyor.

İKİNCİ TORBA

CSKA MOSKOVA


21 haftası geçilen Rusya Premier Lig'inde 45 puanla lider durumda bulunan CSKA Moskova, ülkenin en önemli futbol takımları arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz sezonu Zenit'in ardından 2. sırada tamamlayan CSKA Moskova, maçlarını 18.600 seyirci kapasiteli Arena Khimki Stadyumu'nda oynuyor.

Kadrosunda Akinfeev, Dzagoev, Honda, M. González, Doumbia, Vágner Love ve Necid gibi önemli yıldızları barındıran Rus ekibini Leonid Slutskiy çalıştırıyor.

2007 - 2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaşan CSKA Moskova, sarı-lacivertliler ile 2-2 berabere kalmış, Şükrü Saracoğlu'nda oynanan maçta ise 3-1 mağlup olmuştu.

2009- 2010 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Beşiktaş'ın rakibi olan Rus temsilcisi, her iki maçı da 2-1 kazanmıştı.

ÜÇÜNCÜ TORBA

LİLLE


Trabzonspor'un bir diğer rakibi ise Fransa Ligue 1'in dişli ekiplerinden Lille...

Fransa Ligi'nde 2010-2011 sezonunu 76 puanla şampiyon olarak tamamlayan Rudi Garcia'nın öğrencileri Lille, maçlarını 17.600 seyirci kapasiteli Lille Metropole Stadı'nda oynuyor.

Kadrosunda Vincent Enyeama, Rozehnal, Obraniak, Mavuba, Hazard, Payet ve Moussa Sow gibi önemli isimleri bulunduran Fransa'nın dişli ekibi 3. haftası geçilen Fransa Ligue 1'de 4 puanla 9. sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor