Rakibini bir dakikada devirdi

Samsun'da rakibini 1 dakikada deviren Şaban Yılmaz başpehlivan oldu.

Rakibini bir dakikada devirdi
Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl 6.’si düzenlenen Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde rakibini 1 dakika yenen Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu.

Tekkeköy Büyüklü Mahallesi’nde bu yıl 6.’si düzenlenen ve 500’e yakın pehlivanın kıyasıyla yarıştığı geleneksel yağlı güreş şenliği nefesleri kesti. Müsabakalara; Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Ali Rıza Kaya, Ali Yanaltma gibi toplam 20 başpehlivan katıldı. Yarı finalde rakibi Ali Yanaltma’yı yenerek finale çıkan Samsunlu başpehlivan Şaban Yılmaz, finalde Orhan Okulu’yu 1 dakika gibi kısa bir sürede yenerek başpehlivan oldu. 4 Eylül 2016’da Antalya’da düzenlenen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nde finalde Orhan Okulu, Şaban Yılmaz ile karşı karşıya gelmiş ve yaklaşık iki saat süren mücadelede Okulu, Yılmaz’ı yenerek başpehlivanlığı kazanmıştı.

Yılmaz: "Uzatmanın da uzatmasına gider diye düşünüyorduk"

Galip geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Başpehlivan Şaban Yılmaz, "Uzatmanın da uzatmasına gider diye düşünüyorduk ama orada kasnağını aldım çektim, topuğuna vurdum Orhan Okulu sırt üstü düştü. Birinciliği tattık. Şunu söylemek istiyorum; Müslüman Türk milleti olduğum için gurur duyuyorum" dedi.

Şaban Yılmaz, birincilik ödüllerini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasar Togar’ın elinden aldı.

Togar, "Bunu tekrarlamanın mutluluğunu yaşıyorum"

Türkiye’nin önemli başpehlivanlarının Tekkeköy’de er meydanına çıktığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "600 yıllık bir ata sporunu burada yaşattığımız ve binlerce insanlarla buluşturduğumuz için ilçem adına mutluyum. Bunu tekrarlamanın mutluluğunu taşıyoruz" diye konuştu.

Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’ne, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasar Togar’ın yanı sıra, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve çok sayıda güreş sever katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler