Raikkonen - Alonso kazasının faturası

2015 Avusturya grand-prix'si sırasında şampiyon pilotlar Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso'nun yaptıkları kaza damgasını vurmuştu. İki sürücü de bu kaza sonrası yarış dışında kalmıştı. Bu olayın soruşturmasını yapan komiserler kurulu açıklamasını yaptı. İ

Raikkonen - Alonso kazasının faturası

2015 Avusturya grand-prix'si sırasında şampiyon pilotlar Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso'nun yaptıkları kaza damgasını vurmuştu. İki sürücü de bu kaza sonrası yarış dışında kalmıştı. Bu olayın soruşturmasını yapan komiserler kurulu açıklamasını yaptı. İki pilotun da hatalı olmadığını söyledi.

Yarış komiserlerine durumla ilgili açıklamalarda bulunan Raikkonen: "Onlar sadece olayın nasıl olduğunu öğrenmek istedi.Gerçekten garip bir yerde yaşandı kaza. Viraj çıkışından oldukça uzaktık. Benim hatam veya değil, sonuçta böyle bir kaza oldu." dedi.
Fernando Alonso ise Raikkonen'in farklı tarzda lastikle start almasından dolayı böyle bir kazanın gerçekleşmiş olabileceğini öngördü.
 
"Raikkonen yumuşak lastiklerle start alırken diğer pilotlarda süper yumuşak lastikler vardı. Bu yüzden diğer pilotlara göre daha az yol tutuşu vardı. İkinci virajın çıkışında patinajda kaldı ve aracının kontrolünü kaybetti. Kaza bundan dolayı yaşanmış olabilir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor