Prag T.Direktörü Jilek Trabzonspor taktiklerini açıkladı

ı Sparta Prag’ın teknik direktörü Vaclav Jilek ve kaptanı Costa Nhamoinesu açıklamalarda bulundu

Prag T.Direktörü Jilek Trabzonspor taktiklerini açıkladı

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’un yarın sahasında karşılaşacağı Sparta Prag’ın teknik direktörü Vaclav Jilek ve kaptanı Costa Nhamoinesu Akyazı Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak konuşan Sparta Prag’ın kaptanı Costa Nhamoinesu yaptığı açıklamada Trabzonspor’un taraftar aravantajı nedeniyle kendilerini zor bir maç beklediğini söyledi.

Costa Çekya liginde 4-3 yenildikleri maçta bireysel hatalar yaptıklarını belirterek “Ligde son oynadığımız ve 4-3 yenildiğimiz maçta bireysel hatalar yaptık ve bunları düzeltmek için uğraşıyoruz. Takımın makine gibi çalışması lazım. Nerelerde sorunlar olduğunu biliyoruz ve bunları düzeltmeye çalışıyoruz.” Dedi.

TARAFTAR TRABZONSPOR’A GÜÇ VERECEKTİR
Trabzonspor ile Prag’da oynanan maçtan çok daha farklı bir maç oynamayı beklediklerini belirten Costa “İki maç birbirinden çok farklı olacak. İlk maçta boş tribüne karşı oynadık burada ise tamamen dolu bir stada karşı oynayacağız. Taraftarlar Trabzonspor’a güç verecektir. Burada daha zor bir maç bizi bekliyor. Oyuncu kadrosu olarak her maçı kazanmak istiyoruz. Her durumda skoru almak istiyoruz. Karşımızda kaliteli bir rakip var ve zor bir maç olacak. Hiçbir zaman sahaya kaybetmek için çıkmayız” ifadelerini kullandı

ÖNCE RAKİBİ DURDURACAĞIZ

Sparta Prag teknik direktörü Vaclav Jilek ise maç öncesinde heyecanlı olduğunu söyleyerek  “Böyle bir ülkede böyle bir taraftar önüne çıkacak her antrenör heyecanlı olur. Evinde oynayan Trabzonspor gibi bir rakibe karşı daha farklı bir savunma yapacağız. Önce rakibi durdurmayı hedefleyeceğiz.” dedi.

İlk maçın seyircisiz olmasının kendileri için dezavantaj olduğunu söyleyen Jilek “ Oyuncular boş trübüne karşı ilk maçta oynadı. Orada avantajı hissedemedik. Taraftarlar olsa belki son dakikadlarda düşmemizi engellerlerdi. Şimdi de maç öncesi takımımızı en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık.” İfadelerini kullandı.

Türk futbolcu Semih Kaya’nın maçta oynayıp oynamayacağı yönündeki soruya yanıt veren Jilek “ Oyuncularımızın son dakikaya kadar durumunu kontrol edeceğiz. Semih Kaya da diğer oyuncular da hazır. Ancak burada kimin oynayıp oynamayacağını söyleyemem. Çok iyi kadromuz çok iyi futbolcularımız var. ” dedi.

SAVUNMA YAPIP RAKİBİN HATASINI BEKLEYECEĞİZ

Jilek, rövanş maçında çok gol beklemediğini belirterek “3-3 ve 4-4’lük beraberliklerle eğlenceli maç olur ama yarın o kadar gol beklemiyorum. Daha çok savunma yaparak rakibimizin hata yapmasını bekleyeceğiz. Savunmamızda son maçlarda olduğundan daha sağlam olmaya çalışacağız. Trabzonspor iyi bir takım. Ancak biz hazır bir takımız. Rakibimizin eksik ve zayıf yanları üzerine çalışarak sonuca ulaşmak istiyoruz. Karşımızda çok güçlü bir takım var. Mümkün olduğunca geride sakin durup gol yememeye ve elimize geçen fırsatları değerlendirmeye çalışacağız.  ” Şeklinde konuştu.

ATMOSFERDEN ETKİLENMEYİZ

Taraftarın coşkulu atmosferinden takımının etkileneceğini düşünmediğini kaydeden Jilek “ Genel olarak gördüğüm oyuncularımın yarınki maçın atmosferi hakkında korkularının olmadığıydı. Fırtınalı bir stada çıkacağız ama genç oyuncularımızın yanında çok tecrübeli futbolcularımız da var ve etkileneceklerini düşünmüyorum. Geçen sene de buradakine çok benzer atmosferlere çıktık. Oynadığımız maçlarda bunu avantajımıza çevirip iyi skorlar aldık. Yarın da bunu yapabileceğimizi düşünüyorum “ İfadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor