Polat Demirören'e cevap verdi

Polat'tan Demirören'e cevap geldi !.. Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yıldırım Demirören'in hakemlere yönelik sert eleştirilerine ve "Bir rakibimizin stadını devlet yapıyor" sözüne yanıt verdi. Hakemlere sahip çıkan Polat Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirö

Polat  Demirören'e cevap verdi
Polat'tan Demirören'e cevap geldi !.. Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yıldırım Demirören'in hakemlere yönelik sert eleştirilerine ve "Bir rakibimizin stadını devlet yapıyor" sözüne yanıt verdi. Hakemlere sahip çıkan Polat Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'i "Kimse ligdeki konumundan, alınan sonuçlardan başka sebep aramasın, hatayı kendinde arasın!" diye yanıt verirken, stat yapımında da devleti zarara uğratmadıklarını; aksine devlete para kazandırdıklarını belirtti.

Polat Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Polat, kulübün ekonomik durumu hakkında bilgi verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakemlere net biçimde sahip çıkan ve hataların aleyhte ve leyhte kulüplere eşit dağıldığını savunan Polat, kulüp yönetimlerinin hatayı kendilerinde araması gerektiniği söyledi. Polat, geçtiğimiz günlerde bir basın toplaptısı yaparak hakem hatalarına sert tepki gösteren Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile ilgili soruya da "Zaman zaman sportif sıkıntılarda, daha sonra pişmanlık duyduğumuz söylemlerimiz hepimizin oldu. Ama hakem hatalarıyla ilgili şunu söyleyebilirim: Ligin ilk 6 sırasındaki takımları izleyen profesyonel bir ekibimiz var. Bu tarafsız ekibin raporlarına baktığımız zaman hataların leyhte ve aleyhte eşit olduğunu görüyorum. Onun için kimse hakemlere yüklenmesin hatayı kendinde arasın diyorum" diye cevap verdi.

"M.YILDIZ TRANSFERİ OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE"
Mehmet Yıldız'ın istedikleri bir futbolcu olduğunu belirten Polat, "Geçtiğimiz günlerde Mecnun Odyakmaz ile luluşup konuştuk. Ancak bu transferin kesin olacağı anlamına gelmiyor. Biz sadece Mehmet Yıldız'ı değil birkaç futbolcuyu daha konuştuk. Bu konuşmanın sonundan transfer çıkabilir de çıkmayabilir de..." dedi.

"GİTMEK İSTEYENE YARDIMCI OLURUZ"
Servet konusunda da açıklama yapan Polat, "Futbolcularla konuştuk. Galatasaray forması giymek istemeyen ya da yurtdışında oynama ideali olan futbolcuların gitmesine yardımcı olacağımızı söyledik. Bu, Servet için de geçerlidir. Kimseyi yargılamayacağımızı belirttik. Bu konuşmadan sonra bana gelen kimse olmadı. Yarın Servet'in sözleşmesini de uzatabiliriz. Ama buna rağmen Servet'e 6 ay sonra gönlünde yatan bir kulüp ciddi bir teklif gelirse yardımcı oluruz. Ama ben genç futbolcularımın sıradan bir Avrupa kulübüne gitmesine izin vermem. Onlar bizim sporcumuz olduğu kadar evladımız da. İngiltere'nin büyüsüne kapılıp sıradan bir kulübe gitmelerine izin vermem" dedi.

"HATAYI HAKEMLERDE DEĞİL KENDİMİZDE ARAYALIM"
TFF konusunda da açıklamalar yapan Adnan Polat, Özgener federasyonunu şartsız desteklediklerini ifade etti. "Bugüne kadar ne benim ne de komite üyeleri hakkında nefatif açıklama duymadınız. Bundan sonra da böyle olacak. Biz TFF, MHK ve diğer komitelere güveniyoruz. Futbolda hatalar oluyor olmaya da devam edecek. Biz maç neticelerine göre insan yargılamıyoruz. Hakemlere karşı daha insaflı eleştiriler yapmak lazım. Hatayı biraz da kendimizde aramamız lazım. Bu kadar eleştiri bombardımanı altında hakemlerimiz yine de iyi dayanıyor. Ben hakemleri ilk yarıdaki performansları için kutluyorum. Benim tem bir eleştirim olabilir MHK'ye, bazen formsuz hakemler de hemen 1 hafta sonra maçlara atanabiliyor." dedi.

"ÇIKARSA, EN ÇOK BİZİM SESİMİZ ÇIKAR"
Kulüpleri de anlayışlı olmaya davet eden Polat "Hakemleri baskı altına alma yönteminden vazgeçmek lazım. Bu yöntem uygulanır hale gelirse Galatasaray'dan daha fazla sesleri çıkamaz. Ama biz hakemlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

DEMİRÖREN'E GÖNDERME: "HATAYI KENDİMİZDE ARAYALIM"
Yıldırım Demirören'in açıklamarı hakkındaki bir soruya "Onlar bizim dostumuz, bu polemiklere girmek istemem. Zaman zaman sportif sıkıntılarda, daha sonra pişmanlık duyduğumuz söylemlerimiz hepimizin oldu. Ama hakem hatalarıyla ilgili şunu söyleyebilirim: Ligin ilk 6 sırasındaki takımları izleyen profesyonel bir ekibimiz var. Ben onlardan hem bizim maçların hem de o maçların hakemleri için rapor alıyorum. Ben G.Saray maçaların izlerken elimden geldiği kadar objektif olmaya çalışıyorum. Bu tarafsız ekibin raporlarına baktığımız zaman hataların leyhte ve aleyhte eşit olduğunu görüyorum. Onun için kimse ligdeki konumundan, alınan sonuçlardan başka sebep aramasın, hatayı kendinde arasın diyorum" yanıtını veren Polat, çarpıcı bir göndermede bulundu !..

"POLEMİĞE GEREK YOK"
"UEFA Kupası'nın kazalınmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. maddi manevi olarak. yine bu dönemde UEFA Kupası'nda çeyrek finalin öncesindeyiz. Bu dönemde bize maddi olarak, tavsiye olarak, dua olarak kim yardım etmek isterse bizim kapımız açık. Ama tüm başarıyı bir kişiye mal etmek iyi bir davranış olmaz. Bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor