Polat: 1.5 Milyon Dolar Florya'da!

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, emniyette kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.G.Saray eski başkanı Adnan Polat, dün Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde Sportif Direktör Bülent Tulun'un kendisine gönderdiği ve Galatasaray'ın 2005- 2006 sezo

Polat: 1.5 Milyon Dolar Florya'da!

Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, emniyette kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

G.Saray eski başkanı Adnan Polat, dün Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde Sportif Direktör Bülent Tulun'un kendisine gönderdiği ve Galatasaray'ın 2005- 2006 sezonu sonunda Denizlispor'a teşvik primi verdiğini kanıtladığı iddia edilen mektupla ilgili ifade verdi.

Bir saat kadar kaldığı Emniyet'ten ayrılırken söz konusu mektupla ilgili bilgisine başvurulduğunu itiraf eden Polat, "İstedikleri bilgiyi verdim. Sadece mektupla ilgili görüş ve bilgilerimi aktardım. Zaten mektuptan dün (Perşembe) haberdar oldum" dedi.

Bülent Tulun'un Saşa Iliç'in transferinden komisyon aldığı iddialarını eleştirdiği ve Polat'a hitaben, "Umarım kulüpten 2006 Mayıs ayında şoförünüzün makbuz imzalayarak aldığı 1.5 milyon dolar G.Saray'ın menfaatleri için kullanılmıştır" ifadelerini kullandığı mektubun fotokopisi dün Emniyet'te G.Saray'ın eski başkanına gösterildi.

Söz konusu paranın 2005-06 sezonu son haftasında F.Bahçe maçı için Denizlispor'a teşvik olarak gönderildiği iddiası ortaya atılmış, Emniyet mektubun ve o dönemle ilgili belgelerin peşine düşmüştü.

O tarihte Florya'da futbolculara dağıtılan miktarın 1 milyon 485 bin dolar olduğu, kalan miktarın da Florya'nın kasasından yapılan alışverişler için kullanıldığı ifade belirtilirken, 2006'daki yönetimde yer alan, bugünkü yönetimin başkan yardımcısı Refik Arkan konuyla ilgili şunları söyledi: "G.Saray'dan kayıtsız kuyutsuz para çıkmaz, çıkamaz. Bugüne dek çıkmadı; çıkmaz da... Yıllardır G.Saray'ın içindeyim. Böyle bir olaya imkan ihtimal yok. Söz konusu mektuptan da düne kadar bilgim yoktu" dedi.

1.2 milyon TL polemiği!
Şike soruşturmasının beşinci dalgası G.Saray'ı hedef alırken, Metin Oktay Tesisleri ve Türk Telekom Arena'da yapılan incelemelerde kulüp harcama defterleri didik didik edildi. Polis, özellikle 14 Mayıs 2006 tarihinde oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçının 1 ay ve 1 ay sonrasına denk gelen harcamalara yoğunlaşırken, 21 milyon 450 bin TL'lik işlem gerçekleştirildiğini belirledi.

20 milyon 250 bin TL'lik harcamanın dekont ve makbuzları bulunurken, 1 milyon 200 bin TL'lik harcamaya ait ise belge bulunamadı. Adnan Polat, dünkü ifadesinde bu konu hakkında bilgisi olmadığını ve Bülent Tulun'un yazdığı mektupta bahsi geçen 1.5 milyon doların Florya'da takıma dağıtıldığını belirtirken, polis kayıp 1 milyon 200 bin TL'nin Denizlispor'a teşvik primi olarak gönderilip gönderilmediğini araştırıyor.

G.Saray Kulübü ise dün bir açıklama yayımlayarak, eksik belge iddialarını yalanladı ve "Dün (önceki gün) istenen belgelere ek olarak, bugün (dün) bazı başka belgeler de talep edilmiştir. Bazı yabancı belgeler yeminli tercümanlar tarafından tercüme edildiğinde teslim edilecektir" ifadelerini kullandı.

MANİSA'DA ÇAKILMIŞTI!
G.Saray'ın da karıştığı şike soruşturmasında gözler bir dönem F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sürekli, "Son 6 haftasına iyi bakılsın" diye altını çizdiği 2005- 2006 sezonuna çevrildi.

O sezon şampiyonluk yarışı veren G.Saray ve F.Bahçe'nin son 6 haftadaki maçlarına bakıldığında F.Bahçe'nin en önemli puan kaybının 30. haftada Manisa deplasmanında yaşadığı görülüyor. Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Ege ekibinin o dönem en önemli yıldızı G.Saray'dan kiralık giden Arda Turan'dı. İsmi sürekli Fenerbahçe için geçen Ersun Yanal da sahaya oldukça iddialı çıkmıştı. Manisa tribünlerindeki anonsçu da maç sonunda yaptığı, "Lay lay Fenerbahçe olamazsın şampiyon" tezahüratıyla uzun süre konuşulmuştu.

G.Saray'ın sadece F.Bahçe'ye puan kaybettiği süreçte sarı-lacivertliler son hafta Denizli deplasmanında galip gelemiş ve G.Saray şampiyon olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor