Platini Etik Kurulu duruşmasını boykot edecek

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 90 gün men cezası verilen UEFA Başkanı Michel Platini'nin avukatları, Fransız futbol adamının FIFA Etik Kurulu'nun düzenleyeceği duruşmayı, "suçsuzluk karinesi ihlal edildiği" gerekçesiyle boykot ettiğini açıkladı

Platini Etik Kurulu duruşmasını boykot edecek
FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 90 gün men cezası verilen UEFA Başkanı Michel Platini'nin avukatları, Fransız futbol adamının FIFA Etik Kurulu'nun düzenleyeceği duruşmayı, "suçsuzluk karinesi ihlal edildiği" gerekçesiyle boykot ettiğini açıkladı.
 
Platini’yi savunan avukatların basına yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmanın acele ve bağımsız bir şekilde yürütülmediği belirtilerek, "FIFA Etik Kurulu sözcüsü tarafından basına daha önce ilan edilen duruşma kararıyla suçsuzluk karinesi ihlal edildi. Müvekkilimiz boykot kararı ile tamamen siyasi ve kendisinin FIFA başkanlığına adaylığını engellemeye yönelik gördüğü bu sürece ilişkin tepkisini göstermek istedi" ifadeleri kullanıldı.
 
FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası alan Platini, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itiraz başvurusunun reddedilmesinin ardından FIFA Etik Kurulu sözcüsü Andreas Bantel'in konu hakkındaki görüşlerine geçen hafta sert tepki göstermişti.
 
Yazılı açıklamada bulanan Platini, CAS'ın aldığı karardan memnuniyet duyduğunu söyleyen Bantel'in tarafsızlığını kaybettiğini ve suçsuzluk karinesi ilkesini ihlal ettiğini belirterek, "Bantel’in değerlendirmesi, FIFA Etik Kurulu'nun siyasi hedeflerini de açıkça ortaya koyarken, 18 Aralık'ta düzenlenecek oturumun hiçbir işe yaramayacağını gösteriyor. Etik kurulu benim savunmamı dinlemeden ceza kararı vermiş gözüküyor" yorumunda bulunmuştu.
 
Futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter ve Platini hakkındaki nihai kararların, 18 Aralık Cuma günü yapılacak duruşmaların ardından 21 Aralık'ta açıklanması bekleniyor.
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.
 
İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'in, Platini'ye 2 milyon İsviçre Frangı verdiği iddiası da bulunuyor. Raporda, Platini ve Blatter için 7 yıl hak mahrumiyeti cezası istendiği iddia ediliyor.
 
Son olarak CAS, Platini'nin aldığı men cezasına yaptığı itiraz başvurusunu reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor