Plaj voleybolu nefes kesiyor

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Elemeleri 3. tur maçları Fethiye’de başladı.Plaj voleybolunda 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Elemeleri 3. tur maçları, Fethiye’yi şenlendirdi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Fethiye Belediyesi ile Çalış Turizm Tanıtma Der

Plaj voleybolu nefes kesiyor

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Elemeleri 3. tur maçları Fethiye’de başladı.

Plaj voleybolunda 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Elemeleri 3. tur maçları, Fethiye’yi şenlendirdi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Fethiye Belediyesi ile Çalış Turizm Tanıtma Derneği iş birliğinde Çalış Plaj Sporları Tesisleri’nde düzenlenen müsabakalarda, bayanlarda Türkiye, İsviçre, Polonya ve Belçika, erkeklerde ise Türkiye, Letonya, İngiltere ve Hırvatistan mücadele ediyor. Çalış Plaj Sporları Tesisleri’ndeki karşılaşmalar nefesleri keserken ilk gün maçlarında Türk milli bayan plaj voleybol takımı İngiltere’ye yenilirken, erkek milli takımı İngiltere’yi rahat şekilde mağlup etti. Sıcak güneşli bir havada oynanan ilk gün karşılaşmalarını yerli ve yabancı turistlerde ilgiyle izledi.

TVF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakalardan birinci çıkan takımın finale gideceğini söyledi. İkinci ve üçüncü çıkacak takımların ise elemelere devam ederek finale katılmaya hak kazanabileceğini vurgulayan Çakmak, bugün oynanan maçta erkek milli takımının İngiltere’yi yenmesine çok sevindiklerini ifade etti. Çakmak, yarın olimpiyat üçüncülüğü ve dünya sıralamasında birinci sırada yer alan Letonya ile karşılaşacaklarını, takımın buradan en iyi sonucu alacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye’nin gururu olacak bir takım oluşturmak istediklerini anlatan Çakmak, şöyle konuştu:

"Plaj voleybolu, Türkiye’de çok eskiden beri oynanan bir spor branşı değil. Biz genç takımlarla oynuyoruz. Federasyon olarak 5-6 yıldır yaptığımız çalışmalarla bu sporu bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Takımlarımıza güveniyorum. Bize destek sağlayan Fethiye halkına da teşekkür ediyorum"

Müsabakalar, pazar günü oynanacak final maçlarıyla sona erecek.

960a477b-30d4-4e86-9114-3d3e4683b2ce.jpg

2345280c-be5c-4ba5-84c4-8b5578e76272.jpg

ec4cbff7-dc8f-45c0-96ca-c5ab50c8f5f6.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler