Pilottan kuleye; DÜŞÜYORUZ!

Trabzonspor’un pilot takım projesiyle yola çıkan 1461 Trabzon sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Pilot takım önceki sezonu mumla arıyor.1461 Trabzon’un  geçtiğimiz sezon başarılı olması ve hatta Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile Fenerbahçe’yi mağlup

Pilottan kuleye; DÜŞÜYORUZ!

Trabzonspor’un pilot takım projesiyle yola çıkan 1461 Trabzon sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Pilot takım önceki sezonu mumla arıyor.

1461 Trabzon’un  geçtiğimiz sezon başarılı olması ve hatta Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile Fenerbahçe’yi mağlup etmesi ardından ligi zirvede bitirmesi bu sistemin ne kadar doğru yapılandırıldığının bir göstergesi olmuştu. Mustafa Akçay’ın önderliğinde başarılı bir sezon geçiren pilot takım bu yıl ise adeta dağıldı. Ligde bir türlü istenilen performansı gösteremeyen 1461 Trabzon aldığı kötü sonuçlarla 27 puanla 14. Sırada küme düşme hattına demir attı.

SONUN BAŞLANGICI

Bir sezon arayla birbirinden çok uzak bir görüntü çizen 1461 Trabzon takımında kötü tablonun oluşmasında en büyük payı yapılan transferler ve Trabzonspor’a geçişler oldu.

Teknik direktöründen futbolcusuna birçok ismin Trabzonspor’a geçiş yapması 1461 Trabzon’u oldukça ağır yaralarken yapılan transferler ise bir türlü ilaç olamadı.

Yusuf Erdoğan’ın A takıma alınması ile başlayan geçiş furyası ardından Mustafa Akçay’ın Trabzonspor’un başına geçmesi ile tavan yaptı.   1461 Trabzon’un kilit oyuncuları Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan Trabzonspor’a dahil edildi.  Yaşanan bu kan kaybını önlemek için yapılan transferler ise günü kurtarmanın ötesine gidemedi ve adeta sonun başlangıcı oldu. Kilit oyuncuların gidişi istikrarlı yapıyı bozarken gelenler gidenlerin boşluğunu bir türlü dolduramadı.

İzlenen yol haritası 1461 Trabzon’un yapısını tamamen bozarken A takıma alınan oyunculardan Yusuf Erdoğan haricinde diğer futbolcuların istenilen performansı bir türlü gösterememesi  ise pilot takımdan A takıma geçişteki planlama hatasını gözler önüne serdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor