PASSOLİG'in derdi bitmiyor

Türkiye'nin geçen yıldan bugüne tartışmaya devam ettiği PASSOLİG sistemiyle ilgili karmaşa bitmek bilmiyor.Bir maça girebilmek için biletin yanısıra bir de PASSOLİG almanın mecbur olmasıyla cep yakan maç keyfi, taraftara zulüm olmaya devam ediyor. Maçlara

PASSOLİG'in derdi bitmiyor

Türkiye'nin geçen yıldan bugüne tartışmaya devam ettiği PASSOLİG sistemiyle ilgili karmaşa bitmek bilmiyor.

Bir maça girebilmek için biletin yanısıra bir de PASSOLİG almanın mecbur olmasıyla cep yakan maç keyfi, taraftara zulüm olmaya devam ediyor. 

Maçlara giriş yapabilmek için mecburi olarak alınması gereken PASSOLİG kartında ek bir ücret daha ortaya çıktı.  PASSOLİG'in bayiliklerle artmasıyla hesapta olmayan bir bedel alındığı öğrenildi. Bayilerin her maç yüklemesinde hizmet bedeli adı altında 4 TL ücret aldığı belirlendi. Bu ek ücret az gibi görünse de bir maça girebilmek için hem kart hem bilet alan taraftarı canından bezdirmeye yetti.

mk.jpg

Trabzonspor ele alındığında Passolig kartını 25 TL'ye alan bir taraftar örneğin Fenerbahçe maçına kale arkasından giriş yapmak istediğinde 40 TL bilet fiyatıyla toplam 65 TL ücret ödeyecek. Taraftar bir de kendisine en yakın yerde bulduğu bayiden işlemi gerçekleştirdiğinde hiç hesapta yokken bu ücrete 4 TL de hizmet bedeli eklenecek. Trabzonspor - Fenerbahçe maçına gitmek isteyen bir taraftar toplamda 69 TL'yi gözden çıkarmak zorunda kalacak. 

Şehir merkezinde olmayanlar için ise bu daha büyük bir yük anlamına geliyor. İlçeden gelen bir taraftar ise bu rakama yol yemek gibi kişisel giderleride eklediğinde bir maç için en az 100 TL harcayacak.

PASSOLİG'in taraftara yüklediği yük Süper Lig'deki tüm maçlarda tribünlerden hissedilirken gelecek günlerde bu duruma nasıl bir çözüm bulunacağı ise en büyük merak konusu...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor